Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Καλό Ταξίδι κύριε Χρυσοχοίδη

Μπορεί να εξέφρασε τη βαθειά του λύπη, να ήταν περίλυπος και να παραδέχτηκε παντελή αδυναμία αντιμετώπισης του εγκλήματος από τους μηχανισμούς της αστυνομίας ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, παρά ταύτα, η όλη εικόνα που παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνέντευξη τύπου ήταν αξιολύπητη. Η είδηση ήταν, σε λίγες γραμμές, πολύ απλή: «Τραγική κατάληξη της επιχείρησης αστυνομικών για τη σύλληψη κακοποιών στον Βύρωνα. Ανταλλαγή πυροβολισμών, νεκρός ένας πολίτης και οι Αλβανοί δράστες πέταξαν χειροβομβίδες, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Οι δράστες, που συνελήφθησαν, είχαν αρπάξει οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα από αστυνομικούς το προηγούμενο βράδυ.»

Και τι είπε ο περίλυπος Υπουργός; « Το έγκλημα καλπάζει και η Αστυνομία αδυνατεί να το αντιμετωπίσει υπό τις παρούσες συνθήκες». Εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του 25χρονου και είπε ότι «δόθηκε μία κρίσιμη μάχη, με βαρύ ωστόσο τίμημα». Δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση: Είστε Α-Ξ-Ι-Ο-Θ-Ρ-Η-Ν-Η-Τ-Ο-Ι. Μαύρα χάλια και ως αστυνομία και ως Υπουργείο και ως κυβέρνηση. Και επειδή ΟΛΑ αυτά προσωποποιούνται, αυτός που εμφανίζεται αξιοθρήνητος είναι ο υπουργός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Υπουργός Δημόσιας Τάξης που πομπωδώς άλλαξε τον τίτλο του σε «Προστασίας του Πολίτη» μόλις πρωτοανέλαβε πριν από 4,5 μήνες και αμέσως βγήκε προς τα έξω «πουλώντας τσαμπουκά» προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του ; Αν τις ξαναδιαβάσει, ενδεχομένως παρουσία του κ. Παμπούκη. θα πρέπει – αν έχει φιλότιμο- να βάλει τα κλάματα και να αρχίσει να ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ τον Παπανδρέου να τον ...απολύσει. Να θυμίσω μόνο μια δήλωσή του τον Ιανουάριο, όταν ανακοίνωνε τους ...6 άξονες που θα στήριζαν την αντεγκληματική πολιτική: «Δεν ήρθαμε να παρακολουθούμε τα προβλήματα αλλά να τα λύσουμε εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές και τους νόμους του κράτους». Αλλά και σημεία από τα δικά του τα λόγια στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στις 18 Οκτωβρίου: « Αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από το οργανωμένο έγκλημα, που διατρέχει …με ιδιαίτερη οξύτητα τη δική μας περιοχή, με τη διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων. Χθες το βράδυ ένας αλλοδαπός κυνηγούσε με ένα καλάζνικοφ στην Αλεξάνδρας ένα ζεύγος Ελλήνων. Λοιπόν, η οπλοκατοχή στη χώρα μας είναι πλημμέλημα. Σήμερα το εμπόριο όπλων είναι σχεδόν ελεύθερο κι έχει γεμίσει ο τόπος από πυροβόλα όπλα. Στη χώρα κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα ανομίας». Και είχε επίσης πει: 1. το επίσημο κράτος θα είναι εδώ από δω και πέρα, 2. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταβάλλει όλες της τις δυνάμεις για τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών, 3. Είμαστε ασυμβίβαστοι με τον πόλεμο εναντίον … ιδιαίτερα του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος ,4. Αναλάβαμε ήδη δράση για την πάταξη της εγκληματικότητας, 5. συντάσσεται μέχρι τέλος Νοεμβρίου ενόψει του 2010 ένα νέο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής.

Συμπαθής, συμπαθέστατος ο κ. Χρυσοχοίδης . Αλλά απέτυχε οικτρά. Εξετέθη και εξέθεσε κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Μιλάει πολύ και δεν κάνει τίποτα. Δεν γνωρίζει, δεν ελέγχει, δεν μπορεί. Και χτες, 4 μήνες μετά τις προγραμματικές, ξανα- ανακοινώνει «δέσμη μέτρων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των διωκτικών Αρχών».

Καλό ταξίδι.
Δημήτρης Κωνσταντάρας
 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::