Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Αθηναίες και Αθηναίοι, η πόλη σας ΔΕΝ αυτοκαθαρίζεται!
Παρακολουθώ από κοντά, εδώ και κοντά επτά μήνες, τη λειτουργία της νέας Δημοτικής Αρχής της Αθήνας μας. Η οποία,( Δημοτική Αρχή εννοώ) αφού αμέσως μετά την αναπάντεχη και δυσεξήγητη εκείνη νίκη της παράταξης Καμίνη τον περασμένο Νοέμβρη, έσπευσε να τα βρεί ΟΛΑ άχρηστα και ΟΛΟΥΣ ανίκανους και τεμπέληδες, έχει αφήσει το Δήμο έρμαιο στις επιταγές Ραγκούση, διαδόχων και Μνημονίου απλώς παρακολουθώντας και ρίχνοντας ευθύνες στους…προηγούμενους.

Ναι…εντάξει…έδιωξε όσους ήθελε και όσους προλάβαινε απ΄ όπου προλάβαινε αλλά από θετικές ενέργειες, έμεινε στις διαπιστώσεις. Και για να μη μιλήσω ούτε για την κατάσταση στο Βρεφοκομείο, ούτε στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά ούτε και για το απέραντο «γκέτο» του Κέντρου – και όχι μόνο- θέλω να μείνω στην Καθαριότητα και να επισημάνω ότι ήδη από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είχε δηλώσει :

« Ο Μηχανισμός καθαριότητας του Δήμου είναι σε πλήρη κατάρρευση» και λίγες μέρες μετά είχε μιλήσει για « αναγκαίες ρήξεις ώστε να δοθεί μια συνολική λύση στο πρόβλημα», για «αναδιοργάνωση σε νέες βάσεις του μηχανισμού καθαριότητας» αλλά και για « προγράμματα περιορισμού του όγκου απορριμμάτων στην πηγή καθώς επίσης και προγράμματα κινητοποίησης δημοτών σε εθελοντική βάση».

Πολλά τα προβλήματα, πολλά τα δεινά στο Δήμο μας αλλά η Καθαριότητα της πόλης είναι σίγουρα μέσα στα 2-3 πρώτα, ίσως γιατί είναι και το Πρώτο πράγμα που αντικρύζεις μόλις ανοίξεις την πόρτα σου και βγεις στο δρόμο. Για φέρτε την εικόνα στα μάτια σας και την οσμή στα ρουθούνια σας…

Αφού λοιπόν είχε διαπιστώσει ότι η Καθαριότητα και ο μηχανισμός του Δήμου ήταν σε πλήρη κατάρρευση, δεν θα ήταν λογικό να ασχοληθεί αμέσως για να «τα φτιάξει όλα»;

Έξι μήνες αργότερα, με το μηχανισμό της καθαριότητας σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατάρρευση και με το 1/3 του εργασιακού δυναμικού της υπηρεσίας στην πόρτα της εξόδου και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο Δήμαρχος μίλησε για τα γνωστά γεγονότα των καταστροφών στην Αθήνα λέγοντας : "Λίγες ώρες μετά τις ταραχές και αφού τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων είχαν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις 2 παρά τέταρτο τη νύχτα προκειμένου η πόλη να καθαριστεί και να είναι προσπελάσιμη και λειτουργική, απηύθυνα έκκληση προς την Πολιτεία και τους συμπολίτες μας να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην ξαναζήσουμε τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου». Ταυτόχρονα, έδωσε συγχαρητήρια στους «ημιαπολυμένους» εργαζόμενους για τη σκληρή και φιλότιμη προσπάθειά τους.

Έξι μήνες λοιπόν από τότε που ο μηχανισμός καθαριότητας ήταν «σε πλήρη κατάρρευση» και αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι έτρεχαν με αγωνία σε δικηγόρους και δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα και διάλογο και διαμαρτυρίες ( μερικοί τα κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα ήδη), ο Δήμαρχος συνεχάρη δημόσια για την φιλοτιμία και αποτελεσματικότητα τον «σε πλήρη κατάρρευση» ευρισκόμενο μηχανισμό.

«Δεν νομοθετώ εγώ» είχε πει ο κ. Καμίνης στα τέλη Μαρτίου στους συμβασιούχους του Δήμου που είναι υπό «εξωπέταγμα», κατά τις καταλήψεις του Δημαρχιακού Μεγάρου. Πριν από λίγες μέρες, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου, «έδειξε» με τις δηλώσεις του προς μιαν άλλη κατεύθυνση. Προς τις ευθύνες του ίδιου του Δημάρχου.

"Δεν είναι αυτή η εικόνα της χώρας. Δεν μπορώ να βλέπω τη χώρα μου να πεθαίνει", είπε ο υπουργός και προσέθεσε: "Ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει. Θα ήθελα ο κ. Καμίνης να μπει μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Έχει ανηφόρα αλλά θα βρει τον δρόμο της".

Αφού λοιπόν ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαπιστώνει ότι ο κ. Καμίνης ΔΕΝ μπήκε «μπροστά» και συνεπώς του έδωσε το ελεύθερο να το κάνει, ας συνειδητοποιήσει πραγματικά, ας πιστέψει ότι οι συμβασιούχοι ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από τερτίπια του νόμου, πίσω από «σιωπηρές αλληλουποχωρήσεις», ας πει την αλήθεια, ας πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ας τους δικαιώσει. Ας παραδεχτεί ότι εργάζονται νύχτα, Σαββατοκύριακα και αργίες, ότι ακολουθούν το ωράριο και την εργασία των μονίμων, ότι οι περισσότεροι είναι στην καθαριότητα από το 2004, ότι δεν παίρνουν ρεπό, ότι δεν έχουν μισθολογικά δικαιώματα Μονίμων ή Αορίστου χρόνου, ότι πληρώνουν το 1/3 των αποδοχών τους για ασφάλιση στο ΤΕΒΕ, ότι αν αποχωρήσουν δεν δικαιούνται Ταμείου Ανεργίας.

Και το κυριότερο: Ότι ήταν ΚΑΙ αυτοί στην πρώτη γραμμή αποκατάστασης της κατεστραμμένη Αθήνας μας και ότι ΚΑΙ αυτοί συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να μπορεί να μιλά ο Δήμαρχος περήφανα για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες». Αλλά και ότι τόσους μήνες που η κυβέρνηση γύριζε αλλού το πρόσωπό της , η πόλη της Αθήνας ΔΕΝ αυτοκαθαριζόταν. Ούτε ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΟ.

 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::