Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Kρίμα για την απαξίωση και την ισοπέδωση

Με αφορμή την κατάργηση και όχι συγχώνευση, όπως χαρακτηρίζεται, των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας, επί δημαρχίας του τα Μουσικά Σύνολα απογειώθηκαν και λάμπρυναν, με τις συναυλίες τους, τις νύχτες της Αθήνας αλλά και μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, σήμερα απαξιώνονται και. Ισοπεδώνονται.

«Είναι εξωφρενικό – λέει ο κ. Κακλαμάνης- , χωρίς καμία πρότερη συζήτηση, χωρίς καμία ενημέρωση και συνεδρίαση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου των Μουσικών Συνόλων, χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό και, κυρίως, χωρίς σεβασμό για την καλλιτεχνική ιστορία του Συνόλου, να αποφασίζεται, σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συγχώνευσή του με τον Π.Ο.Δ.Α., που αποτελεί μεν τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Αθηναίων αλλά δεν είναι, σε καμία περίπτωση, έτοιμος να αγκαλιάσει και να συνεχίσει το μέχρι τώρα αυτόφωτο έργο των Μουσικών Συνόλων, που χάρισαν αξέχαστες συναυλίες στους Αθηναίους.

Γνωρίζαμε - δυστυχώς δεν το γνώριζαν οι Αθηναίοι- ότι ουδέν έργο θα γίνει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. Δεν φανταζόμασταν, όμως, πως ότι αξιόλογο υπήρχε θα «ενταφιαζόταν» στο βωμό του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Ένα πολύ μεγάλο κρίμα για την απαξίωση και την ισοπέδωση»

 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::