Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Γιώργος Λιάνης : Τα κόμματα είναι η ΚΑΤΑΡΑ της Δημοκρατίας
Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιώργου Λιάνη στο Δημήτρη Κωνσταντάρα που δημοσιεύεται στο περιοδικό CRASH Νοεμβρίου, ΠΡΙΝ από τα πρόσφατα γεγονότα, με κυριότερα σημεία :
- Χρειάζονται πρωτοβουλίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Έχουμε μετατρέψει το Σύνταγμα σε «κουρέλι». Κατά τα άλλα, η τήρησή του επαφίεται στη φιλοπατρία των Ελλήνων. Ε, ως πού να φτάσει αυτή η φιλοπατρία; Και η δικιά μου μέχρι εδώ έφτασε.
- Είναι φαρισαισμός και υποκρισία να μην «τα βρίσκουν» οι αρχηγοί
- Το πολιτικό σύστημα, είχε την ψευδαίσθηση ότι είναι ο γιατρός για τα προβλήματα των Ελλήνων. Τελικά αποδείχτηκε ότι είναι η ασθένεια η ίδια.
- Το 2009, «μέσα μου» είχα καταλήξει ότι ήταν λάθος να πολιτευτώ. Έπρεπε να είχα κλείσει νωρίτερα τον κύκλο μου. Πρέπει να τον κλείνουμε όλοι νωρίτερα τον κύκλο μας. Δώδεκα χρόνια είναι επαρκέστατα για να δείξει ο άνθρωπος ό,τι καλύτερο έχει
- Γράφω συνεχώς, το γραφείο μου είναι γεμάτο γραμμένα και σκισμένα χαρτιά, δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει πολιτική εκτός από μερικές φωτογραφίες.
- Η Δήμητρα μπορεί να μιλάει…εγώ δεν μιλάω ανοιχτά καθόλου . Και δεν θέλω να μιλάω γιατί σέβομαι απόλυτα κατ αρχήν τον Ανδρέα.
- Εγώ όταν έπρεπε να επιλέξω το διάδοχο του Σημίτη, βγήκα και υποστήριξα τον Βενιζέλο. Τι άλλο να έκανα;
- Είμαι 23 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, δεν με χρησιμοποίησαν ποτέ σε κομματικό πόστο , δεν μου έδωσαν να γράψω ούτε ένα κείμενο , δεν έχω περάσει ποτέ από τα γραφεία…από τη Χαριλάου Τρικούπη…από την Ιπποκράτους.
- Σήμερα ο Έλληνας χρειάζεται φωνές που να του τονώσουν το φρόνημα, να του τονώσουν το ηθικό. Η κρίση της χώρας δεν είναι οικονομική. Είναι κρίση πολυκέφαλη σα Λερναία Ύδρα. Είναιπολιτισμική, κοινωνική, είναι πανδημία κρίσης


 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::