Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Η φτήνια της ζωής μας - Άρθρο στη "Νέα Εγνατία"
Ένα από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της ζωής μας ημών των νεοελλήνων είναι πλέον η κάθε λογής φτήνια. Μας «πέφτει» λίγο δύσκολο να το παραδεχτούμε αλλά ξέρουμε ότι ισχύει . Το διαπιστώνουμε καθημερινά.Πάρτε για παράδειγμα τις πρώτες γιορτινές μας μέρες: Η φτήνια κυριαρχεί. Θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Όπου και να πέσει το μάτι μας αλλά και σε ότι «πιάσει» το αυτί μας: Φτήνια στο γιορτινό στολισμό των δρόμων, φτήνια στα τηλεοπτικά προγράμματα, φτήνια στα επιχειρήματα, φτήνια στα όνειρα και τις προσδοκίες και στα επιχειρήματα. Γενική φτήνια, που ξεκινά από το πορτοφόλι μας και φτάνει μέχρι την ψυχή μας.

«Αριστοκράτες» ποτέ δεν υπήρξαμε. Πολεμήσαμε για την πατρίδα μας, υποδουλωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, παρασυρθήκαμε, ματώσαμε, κακοπέσαμε. Δεν είμασταν ποτέ πλούσιοι αλλά είμασταν πάντα περήφανοι, μεγαλόκαρδοι, γλεντζέδες – έστω με τα λίγα- , ευχάριστοι, χωρατατζήδες, χαμογελαστοί , αισιόδοξοι και μας έφτανε γιατί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα μπλέκαμε με τον ήλιο μας και τη θάλασσά μας και τα μνημεία και την ιστορία μας και τα τοπία μας Τώρα, για να επιβιώσουμε, αναγκαστήκαμε να ζούμε μέσα στη γενική φτήνια. Χωρίς λεφτά αλλά κυρίως χωρίς κέφι, χωρίς χαμόγελο, χωρίς αισιοδοξία.

Αλλά υπάρχουν όρια. Ο φίλος και συνάδελφος δημοσιογράφος, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης με κοινοβουλευτική ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, δείχνει ότι η φτήνια στην οποία μας καταδίκασαν κακοί και ανεύθυνοι «άρχοντες», είναι και άκρως επικίνδυνη. Τι λέει;

« Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και οι δυσμενείς συνέπειες τους στους εμπλεκόμενους δεν έχουν τέλος. Πρόσφατη αφορμή αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δίνει και σε τρίτες χώρες το δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις διεθνών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. Ανοίγει ο δρόμος για την αγορά φαρμάκων από χώρες με τις οποίες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αν δεν ετίθετο θέμα αμφισβήτησης της ποιότητας και της αξιοπιστίας των παραγόμενων σκευασμάτων.»

Και καλεί ο βουλευτής τον Υπουργό να παρουσιάσει τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί, ώστε να τηρηθούν οι δικλείδες ασφαλείας και οι προδιαγραφές που θέτει ο Π.Ο.Υ. για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων από τις ασιατικές χώρες. Πολλοί εκφράζουν φόβους για την ποιότητα αυτών των φθηνών φαρμακευτικών ουσιών, που θα προέρχονται από χώρες με χαμηλή αξιοπιστία και οι οποίες δεν διαθέτουν αξιόπιστες υγειονομικές ελεγκτικές αρχές.

Με δυο λόγια : Η σύγχρονη «φτήνια», μάς απειλεί σοβαρά!
 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::