Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Νίκος Φωτόπουλος : - Η μπουλντόζα της τρόικας δεν σταματάει με γαρύφαλλα. Σταματάει με οργανωμένη Αντίσταση.
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης που μου έδωσε ο Νίκος Φωτόπουλος για το CRASH : Δόγμα Φωτόπουλου: Οργανωθείτε κι αντισταθείτε - Όταν όλα τα σφυριά χτυπάνε δυνατά, την ίδια στιγμή, στο ίδιο αμόνι, τότε το σίδερο θα λυγίσει - Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα πάρουν τα λεφτά μας. Κι όχι μόνο. Θέλουν να πάρουν τη χώρα. Να αγοράσουν κοψοχρονιά ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, εκτάσεις, νησιά. Τοκογλύφοι είναι οι άνθρωποι. - Η μπουλντόζα της τρόικας δεν σταματάει με γαρύφαλλα. Σταματάει με οργανωμένη Αντίσταση. - Αν καταλάβουμε όλα τα Υπουργεία, τις Τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα Δημαρχεία, λιμάνια και αεροδρόμια για μέρα, για δυο, για τρεις, για τέσσερις, το σύστημα θα λυγίσει και θα κάνει πίσω. - Πολύ σύντομα, ο Σύριζα θα κληθεί να κυβερνήσει. - Εμείς δεν κάνουμε συνδικαλισμό του σαλονιού.

# Αυτό που βλέπω νάρχεται είναι η συνέχιση της αποτυχίας της πολιτικής που ακολουθείται , που ασκείται σήμερα και αυτό είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε έκρηξη. Αργά ή γρήγορα, αυτή η κυβέρνηση δεν θ αντέξει. Θα πέσει…και θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Διαψεύστηκαν και ξεφτιλίστηκαν με όλα όσα έχουν πει. Συνεπώς, τα μνημόνιά ΤΟΥΣ είναι η λάθος συνταγή. Πατάει πάνω σε πτώματα. Αφήνει τους μισούς Έλληνες πίσω. Αν στους κυρίους αυτής της κυβέρνησης περισσεύουν οι μισοί Έλληνες, σ΄ εμάς δεν περισσεύει ούτε ένας.

Τι επιλέγουμε; Να είμαστε αρεστοί στους τοκογλύφους ή να σώσουμε το λαό μας; Ε, όχι. Πρώτιστο για κάθε πολιτικό είναι η σωτηρία του λαού. Το θέμα είναι να βγούμε απ΄ την κρίση αλλά να υπάρχουν και Έλληνες.

# Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο το Κοινοβούλιο εάν στα μέλη του υπήρχαν περισσότεροι εργαζόμενοι. Είχαμε όμως αρκετές περιπτώσεις συνδικαλιστών που έγιναν βουλευτές και υπουργοί και αμέσως μόλις πήραν την καρέκλα, ξέχασαν ακαριαία από πού προέρχονταν.

# Έχει παγιδευτεί αρκετές φορές ο λαός. Έχει ξεγελαστεί και έχει πληγωθεί πολλές φορές. Κι εγώ, όπως εκατομμύρια άλλοι, ξεγελάστηκα πριν από κάποια χρόνια, για μία ακόμη φορά. Άλλα μας είχαν πει και άλλα είδαμε να εξελίσσονται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά, θα κάνει επιτέλους την υπέρβαση.


 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::