Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Αντώνης Αραβαντινός: Μου έχουν "ανοίξει" 4 φορές τους λογαριασμούς μου για να δουν αν "τα πήρα".
Απόσπασμα από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Αντώνης Αραβαντινός στον Κορυδαλλό για το CRASH.

"Δεν φιλοδοξώ να βλέπω τη Βουλή με βουλευτές των γραμματικών γνώσεων των δικών μου. Βουλή εγώ βλέπω το κτίριο. Όχι το περιεχόμενό της. Τα λάθη του κόσμου έχω μάθει να τα συγχωρώ. Και πολλοί είναι βουλευτές από λάθη του Ελληνικού λαού. Αυτό είναι εγγενές μειονέκτημα της Δημοκρατίας. Αντί να ζυγίζει τις ψήφους, τις μετράει. Και ό,τι μετριέται, κλέβεται. Στο ζύγι, αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά δεν κλέβουνε. Στο χρήμα κλέβουνε».

- Αυτό είναι λίγο …κακία.

« Να δούμε τι θα πει ο οικονομικός εισαγγελέας. Εδώ τα είπε όλα ο Στρος Καν. Δεν είπε «υπογείως τα είχαμε συμφωνήσει»; Αγράμματος είναι ; Δεν είπε τη λέξη «υπογείως»; Αν δεν ήθελε, ας έλεγε «είχαμε συμφωνήσει». Θα παίξουμε με τις μεταφράσεις; Σαν το «μαλάκας» του Πάγκαλου όπως αποκάλεσε τον Ελληνικό λαό; Που το είπε και μετά έτρεχε να το «μαζέψει» γιατί βρήκε ότι σε μια γαλλική επαρχία το εννοούν αλλιώς; Το «μαλάκας» πως ερμηνεύεται στην Ελλάδα; Αλλιώς στη Σπιναλόγκα και αλλιώς στις Σέρρες; Αυτοί οι σπουδαρχίδηδες δεν μου λένε τίποτε . Αλλά δεν φιλοδοξώ ούτε να τους αντικαταστήσω».

Φτάνοντας στο τέλος της συνέντευξης και στο συμπέρασμα ότι όσο κι αν ο Κορυδαλλός ζητάει τον Αραβαντινό του, αυτός δεν επιστρέφει, καταλήγουμε στη σημερινή πολιτική κατάσταση.

« Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που άμα τους πεις «ανάλαβε πρωθυπουργός της χώρας», αντί να το βάλουν στα πόδια, θα φωνάξουν «επιτέλους δικαιώθηκα. Γιατί αργήσατε; ». Αν δεν πήγαινε ο Σαμαράς με το Τζέφρυ, θα ψήφιζα Σαμαρά. Το 2009 δεν ψήφισα. Δεν μαγάρισα τα χέρια μου. Τζέφρυ δεν ψήφισα εγώ. Και είπα ότι είμαι πολιτικά άστεγος και θέλω ένα πολιτικά ισχυρό πόλο. Δυστυχώς δυο είναι οι πόλοι , ήθελα να ψηφίσω Σαμαρά αλλά όχι και να πάει με το Τζέφρυ. Έτσι ψήφισα Τσίπρα. Όχι Σύριζα. Τσίπρα . Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να δω και τι λέει η Ρόζα η ναζιάρα, η άλλη συνιστώσα, η επόμενη συνιστώσα…Τσίπρα καθαρά»

Οχτώ παρά τέταρτο το βραδάκι και το επισκεπτήριο έχει τελειώσει. Βγαίνουμε και μας συνοδεύει μέχρι έξω. Μας δείχνει την πανίδα, τη γούρνα, τα ζώα, τις εξωτερικές σκοπιές απ΄ όπου τραβάνε φωτογραφίες, και μου εξηγεί ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν συχνά «ρεφενέ» για να φτιαχτούν κάποια πράγματα.

«Βοηθάνε και οι κρατούμενοι. Κάποια ψυγεία που είδες, τα αγοράσανε κι εκείνοι. Έχω κι ένα κύκλο φίλων και γνωστών που έχουν όλοι κάποιες ευαισθησίες. Έχουν βοηθήσει απίθανοι άνθρωποι. Από τον παπά της ενορίας του Αγίου Αντωνίου, μέχρι και τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας που με «χτύπησε». Δεν μου λένε όχι…» λέει.

Πριν διαβούμε τη σιδερένια πόρτα και βγούμε «έξω» αφήνοντας όλες τις ψυχές που συναντήσαμε «μέσα» γιατί εκεί είναι το σπίτι τους ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε, ο «καουμπόι του Κορυδαλλού», μου φωνάζει:

« Ξέρεις τι τους είπα αυτών που χρόνια μου σκάβουν το λάκκο; Είμαι ο καλύτερος, ό,τι και να λέτε. Και δεν «τα παίρνω» ρε μπάσταρδοι».

«Τι εννοείς;»

« Μου έχουν ανοίξει 4 φορές όλους μου τους λογαριασμούς για να βρουν τα εισοδήματά μου. Για να ανακαλύψουν αν τα παίρνω. Και δεν βρήκαν τίποτα. Διότι δεν τα πήρα ποτέ μου»

«Ποιοι σου σκάβουν το λάκκο;»

«Ξέρουν αυτοί. Μη μπλέκεσαι».
 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::