Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Εγώ αισθάνομαι πλέον ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Εσείς;

Στο ξημέρωμα του 2013 και έχοντας μόλις ξεπεράσει ένα αιφνιδιαστικό αλλά και σοβαρό πρόβλημα υγείας, συνταξιούχος δημοσιογράφος και εκτός της «κεντρικής πολιτικής σκηνής» αλλά σκεπτόμενος πολίτης με πολλές γνώσεις και εμπειρίες , αισθάνομαι για πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Γι αυτό και τολμώ τόσο συχνά να λέω τη γνώμη μου, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, με γνώμονα μόνο το –κατά την άποψή μου βέβαια- καλό της πατρίδας μου και του απλού πολίτη.Ε λοιπόν ούτε η πατρίδα μου, ούτε ο απλός Έλληνας πολίτης και φυσικά ούτε κι εγώ, περνάμε την καλύτερη περίοδό μας. Βλέπουμε, διαπιστώνουμε, κατανοούμε αν όχι τα πάντα, τουλάχιστον τόσα πολλά αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα και έχει «κατακαθίσει» μέσα μας τη βεβαιότητα ότι οι κυβερνώντες φέρονται ως φεουδάρχες, κληρονομικοί ιδιοκτήτες προτεκτοράτου ή …σουλτάνοι.

Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό αν λάβει κανείς υπ΄ όψη του ότι η καταπίεση είναι τόσο μεγάλη και εμφανής που η αντίδραση αρχίζει να μετουσιώνεται σε οργή με έντονα συμπτώματα εξέγερσης, κάτι που και η απλή ανάγνωση σημαντικών κεφαλαίων της Ιστορίας, οδηγεί σε …επικίνδυνα συμπεράσματα.

Διότι η ομαδική και ανεξάρτητη από προσωπικές προτιμήσεις διαπίστωση ότι ζούμε, υπάρχουμε, ενεργούμε, πάσχουμε και προσπαθούμε μέσα σ΄ ένα περιβάλλον ενός φρικτά προαποφασισμένου ολιγοπωλίου που οδηγεί την πατρίδα μας και το λαό μας στην απόλυτη υποδούλωση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οριζόντια «μαζοποίηση». Όλοι αρχίζουμε και γινόμαστε «ένα» , έστω κι αν διαφέρουμε πολύ μεταξύ μας, έστω κι αν υπάρχουν οι εκτιμήσεις αλλά και η κατανόηση του ότι κάποιοι απεργάζονται αυτή την απεγνωσμένη διάθεση του μέσου Έλληνα που αποβλέπει σα κάτι ανάλογο με το «γαία πυρί μιχθήτω».

Και μέσα σ αυτά τα έντονα επαναστατικά λαικά συναισθήματα που μόνο ένας «κανονικός, καθημερινός άνθρωπος» μπορεί να προσλάβει, να ακτινογραφήσει και να αναλύσει, το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι : ΟΥΔΕΙΣ- προφανώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- εκ των αιρετών εκπροσώπων του λαού , των κομματικών στελεχών, των στελεχών της πολιτικής νομενκλατούρας, των εκπροσώπων της Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των φεουδαρχών, των υποστηρικτών της ολιγαρχίας αλλά και ικανού αριθμού λειτουργών της Δικαιοσύνης, της Παιδείας , της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταλάβει το είδος της εσωτερικής διεργασίας που έχει ήδη αρχίσει στα σπλάγχνα του λαού.

Μα μου είναι τόσο, μα τόσο εύκολο να σας το αποδείξω με μια μόνο ματιά στις σημερινές «ειδήσεις» που προβάλλονται και προωθούνται με στόχο εμάς, τους οποίους μας θεωρούν πάπιες που κάθονται και περιεργάζονται το δίκαννο του κυνηγού πάνω απ΄ το κεφάλι τους χωρίς να συναισθάνονται ότι όπου νάναι, θα τις πυροβολήσει.

Κι επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν είμαστε καθόλου «καθήμενες πάπιες», προσέξτε τι μας είπαν ΣΗΜΕΡΑ , πράγματα ανάλογα μ αυτά που μας έλεγαν ΧΤΕΣ και μ αυτά που θα μας πουν ΑΥΡΙΟ:

1. Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου επανέφερε στη «μόδα» τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Ωστόσο, κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα. ΔΗΛΑΔΗ: Αγοράστε πετρέλαιο, έστω κι αν δεν σας μείνει ούτε ένα ευρώ για να φάτε διότι αν καίτε ξύλα, θα πεθάνετε από καρκίνο.

2. Το μήνυμα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από το κελί του στον Κορυδαλλό που διαχέεται ήδη σε διάφορα κέντρα εξουσίας, πολιτικά και οικονομικά, είναι πια συγκεκριμένο: «Αν δεν με στηρίξετε, θα σας πάρω όλους μαζί μου. Δεν έκανα μόνος μου όσα κατηγορούμαι, αλλά με τη στήριξη και συχνά συμμετοχή υπουργών, κρατικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, τραπεζικών». ΔΗΛΑΔΗ: Μη μιλήσει κανείς γιατί ον «κρατάμε» από τα «ούμπαλα».

3. Έξαλλός είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης που από τους 350.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, οι 45.000 δεν πήγαν ποτέ να απογραφούν! ΔΗΛΑΔΗ: Για τα απερίγραπτα χάλια του ΟΑΕΕ, τον όγκο συναλλαγών στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, την κακή μηχανοργάνωση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, φταίτε ΕΣΕΙΣ γι αυτό ΔΕΝ θα πάρετε τη σύνταξή σας.

4. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απελάσεις μεταναστών που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. 1.041 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες τους το Δεκέμβριο, ενώ συνολικά, από τον Αύγουστο, 6.012 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν φύγει. ΔΗΛΑΔΗ: Πάνω -κάτω 6.000 ήταν οι λαθρομετανάστες που μετέτρεψαν την Αθήνα σε….Καμπούλ.

5. Πανηγυρίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί από τον Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο του '12 σημειώθηκε δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,3 δις ευρώ . ΔΗΛΑΔΗ: Αφου παρέλειψαν να αναφέρουν ότι το πλεόνασμα προήλθε από τις απάνθρωπες περικοπές , αποφεύγουν να σημειώσουν ότι ούτε το ''μαύρο χρήμα'' έπιασαν, ούτε τους μεγαλοφοροφυγάδες αλλά ξέχασαν να ελέγξουν 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ.

Πέντε απλά παραδείγματα οργανωμένης βλακείας. Αλλά …είπαμε: Εγώ αισθάνομαι ελεύθερος. Εσείς;

 
        
 
©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::