Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί του αλλά όχι να του αρνηθείς την ιστορία του.

                                          Άρθρο στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία"

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ένας πολιτικός με τον οποίο σε πολλά μπορείς και να μη συμφωνείς. Αλίμονο. Η διαφωνία είναι εποικοδομητική.Σε άλλα μπορείς να έχεις παρόμοια ή διαφορετική άποψη, άλλα πράγματα μπορεί να σάς χωρίζουν, άλλα πράγματα μπορεί να σας ενώνουν.Σίγουρα δεν μπορείς να μην του αναγνωρίζεις την ορθότητα των διαπιστώσεών του που συνοδευόμενη από αυτοκριτική τον οδήγησε να διαφοροποιηθεί από τη «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας, να καταψηφίσει στη Βουλή και να επιλέξει να υποστεί τις συνέπειες . Τη διαγραφή. Την επίθεση. Τα κακόβουλα σχόλια. Ένα δεν δικαιούσαι να μην του αναγνωρίζεις : Την ιστορία του. Και αυτό έπραξε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης όταν μιλώντας από τηλεοράσεως είπε την φρικτή φράση: ««Την ιστορία του; ποιά ιστορία έχει αυτός; τη μόνη ιστορία που έχει είναι ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή».

Αίσχος , ντροπή και βαρύτατο ολίσθημα για έναν προβεβλημένο – και καλό- δημοσιογράφο του καναλιού των εκδοτών και του συγκροτήματος Λαμπράκη ο οποίος – όπως κι εγώ άλλωστε, το παραδέχομαι – τα μάλα ωφελήθηκε από την …διευκόλυνση που του εξασφάλισε το επώνυμο του πατέρα του. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Πρετεντέρης, στενός φίλος και συνεργάτης του Λάμπρου Κωνσταντάρα είχε φήμη, ποιότητα, αναγνωρισιμότητα και άψογο βίο Αυτά, μας εξασφάλισαν το «άνοιγμα της πόρτας».

Όταν άνθρωποι όπως ο Πρετεντέρης, οι Καψήδες, η Γερμανού, η Ακρίτα, εγώ και άλλα τέκνα επιφανών , αμφισβητούν επειδή «έτσι έπρεπε» την ιστορία ενός πολιτικού σαν τον Πολύδωρα που- γεννημένος στην ορεινή Ολυμπία, σε μιαν απλή οικογένεια ντόπιου μαγαζάτορα Γενικού Εμπορίου με 7 παιδιά- σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, Πολιτικές Επιστήμες στη Νεβάδα , Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία της Χάγης, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Στρασβούργο και Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτσμπουργκ και εξελέγη 8-9 φορές βουλευτής, κάτι πάει πολύ στραβά.

Έχουμε δικαίωμα – και υποχρέωση- να αμφισβητήσουμε, να επικρίνουμε, να σχολιάσουμε έναν πολιτικό. Αλλά όχι να του αρνηθούμε την ιστορία του.

Τι έγραψε ο Πολύδωρας προ ημερών: « Άκουσα τη φωνή της συνειδήσεώς μου. Και έσπασα τον διλημματικό φραγμό που μου ‘στηναν: «Ή ψηφίζεις δουλικά και σώζεσαι ή καταψηφίζεις ελεύθερα και καταστρέφεσαι». Όταν τσαλαπατά κανείς τον φράχτη που κάποιοι δόλιοι του έστησαν και περνά πέρα, τότε είναι ελεύθερος. Όταν η δήθεν λογική πουλιέται σοφιστικά και δικολαβικά στους ισχυρούς, τότε δεν είναι λογική. Είναι παλλακίδα των κοτζαμπάσηδων και των βαρόνων».

Εύγε Βύρωνα.

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::