Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ένοχος για πλημμέλημα, ένοχοι για κακούργημα
                            Άρθρο στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" της Καβάλας

Διάβασα προσεκτικά ένα δημοσίευμα στο fimotro.gr με απ ευθείας «ερωτήσεις» προς τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη γύρω από το «ποιος καθυστερεί την πρώτη επένδυση της Siemens, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ με τη δημιουργία 700 θέσεων εργασίας» αλλά και τη θεμελιώδη – και πλέον προσωπική – ερώτηση αν θα πιέσει επιτέλους – ο κ. Χαρδούβελης- τη Siemens να προχωρήσει την επένδυση που έχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ στη «Σύμβαση Συμβιβασμού». Όπως ανέφερε το μικρό, καταγγελτικό σχόλιο του fimotro.gr. « το ερώτημα (καταρχήν) απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, γιατί μαθαίνουμε ότι είναι πολύ... χαλαρός ως προς την σύμβαση συμβιβασμού με την Siemens. Η σύμβαση αυτή που υπογράφηκε από το Ελληνικό Δημόσιο επί θητείας Βενιζέλου στο υπ. Οικονομικών τον Αύγουστο του 2012, αναγκάζει την Siemens να επενδύσει περίπου 300 εκατ. ευρώ σε τρεις διαφορετικές επενδύσεις».

Τα χέρια μου άρχισαν να τρέμουν από στενοχώρια και θυμό. Στενοχώρια γιατί κι εγώ –όπως και τόσοι άλλοι- είχα… ξεχάσει , από επιπολαιότητα, πολλές άλλες σκέψεις, αφηρημάδα, πείτε ό,τι θέλετε- αυτή τη σύμβαση συμβιβασμού του 2012. Και θυμό γιατί ΟΛΟΙ οι κυβερνώντες την είχαν «ξεχάσει» είτε από σκοπιμότητα, είτε από συμφέρον, είτε από αδιαφορία, είτε ύστερα από πιέσεις.

Έσκασα από τη στενοχώρια μου που το είχα βάλει το θέμα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου αλλά κυρίως έγινα κόκκινος από νεύρα, αποδοκιμασία και οργή απέναντι σ΄αυτούς που το «ξέχασαν» για τουλάχιστον ...ύποπτους λόγους. Κι αν εγώ και οι τόσοι άλλοι το ξεχάσαμε γιατί …απλώς το ξεχάσαμε και είμαστε ένοχοι για πλημμέλημα , όλοι οι άλλοι, θέτοντάς το σκοπίμως «στο ράφι», είναι ένοχοι για κακούργημα.

Θέλετε να το θυμηθούμε όλοι καλύτερα, με τη βοήθεια του καταγγελτικού blog;

Λοιπόν: « Η μια σύμβαση που θα πρέπει να "τρέξει" άμεσα, αφορά επένδυση 60 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία 700 θέσεων εργασίας. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι η Siemens κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει και άλλο, ώστε να μην επενδύσει τα χρήματα για τα οποία δεσμεύτηκε με την υπογραφή της.

Και θα πρέπει να … ενημερώσουμε τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ότι η Γερμανική πολυεθνική Siemens δεν έχει μόνο τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στην επένδυση. Έχει επίσης και την ιστορική ή ακόμα και την ηθική υποχρέωση γιατί η σύμβαση που υπέγραψε μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο, αποτελεί έμπρακτη μετάνοια της Γερμανικής πολυεθνικής για τις λαθροχειρίες και τις μίζες που όπως η ίδια παραδέχτηκε έδινε επί δεκαετίες στην Ελλάδα.»


 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::