Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Αναζητώντας «παραθυράκια» για την υλοποίηση των υποσχέσεων

http://www.crashonline.gr

Οι τελευταίες και ιδιαίτερα «καυτές» πληροφορίες – που φυσικά προέρχονται από «μέσα» και διοχετεύονται σε χρόνο και με τρόπο που …βολεύει τους χειριστές- είναι πολύ σαφείς. Αυτές οι τελευταίες, αφορούν άμεσα σχετικά «λίγα» άτομα αλλά στην ουσία, ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και κυρίως τους νέους ψηφοφόρους γενικά και ειδικά, τους νέους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης . Και είναι, με δυο λόγια η συνεχιζόμενη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναζητεί όλο και περισσότερα «παράθυρα» για να βρει τη λύση στις εξαγγελίες και υποσχέσεις της.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η επαναπρόσληψη των – διάσημων πλέον για τη δυστυχία τους- καθαριστριών» , λύση την οποία είχε εξαγγείλει προεκλογικά και είχε υποσχεθεί ως άμεση, μέσω των λόγων του κυρίου Κατρούγκαλου : «Εγώ δεν πρόκειται να μείνω στο υπουργείο, αν δεν γυρίσουν οι καθαρίστριες», ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 21 Φεβρουαρίου

Σήμερα, κοντά τρεις μέρες μετά, πολύ νερό έχει πια κυλήσει στο μύλο των προεκλογικών υποσχέσεων και των μετεκλογικών λεονταρισμών. . Και η τελευταία, σημερινή, της 24ης Φεβρουαρίου, είδηση που …προωθήθηκε ήταν : «Παγώνει η επαναπρόσληψη των καθαριστριών μέχρι τον Οκτώβριο».

Μια απ΄ τα ίδια, εξ ανάγκης φυσικά αλλά άκρως αποκαλυπτική της ανακολουθίας λόγων και έργων. Εμ δεν είναι το ίδιο να εξαγγέλλεις, να υπόσχεσαι και μετά να κάνεις πίσω λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων.

Φυσικά η επαναπρόσληψη «παγώνει» διότι ο Αρειος Πάγος (με τη συναίνεση του Δημοσίου) ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης. Η είδηση διευκρινίζει ότι « ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία».

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να αναζητήσει κάποιο παραθυράκι προκειμένου οι απολυμένες καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά έως τις 13 Οκτωβρίου η υπόθεση «παγώνει», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει στο ψυγείο ακόμα μία από τις εξαγγελίες της. Η κυβέρνηση αναζητεί ήδη ΠΟΛΛΑ παραθυράκια. Διότι και οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις ήταν πολλές.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::