Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Πολλά μπορεί να είναι αυτονόητα και λογικά αλλά…

http://www.crashonline.gr

Άκουσα σήμερα τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών καθηγητή Δημήτρη Μάρδα να μιλά σε ραδιοφωνικό σταθμό και να λέει, μεταξύ άλλων : «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε χρήματα» αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας που παρατηρείται στην ελληνική οικονομία. Έχοντας ,μόλις τελειώσει την επεξεργασία μιας συνέντευξης που μου έδωσε ο υπουργός για το υπό έκδοση τεύχος του περιοδικού CRASH όπου του είχα υποβάλει παρεμφερείς ερωτήσεις για το πρόβλημα της ρευστότητας, διαπίστωσα ότι –αντίθετα με άλλα κυβερνητικά στελέχη- μιλά λίγο, με ευκρίνεια και σταθερότητα, δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα απόψεις και φιλοσοφία και μέσα στην αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρει, υπάρχει πάντα μια συγκρατημένη λογική του επιστήμονα πολιτικού. Είναι κάτι που σε κάνει να του έχεις εμπιστοσύνη.

Όπως είπε ο υπουργός στο ραδιόφωνο, το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται, λέγοντας ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Χωρίς να «προδίδω» το περιεχόμενο της συνέντευξης που μου έδωσε, μπορώ να πω ότι με λίγα λόγια αισιοδοξεί ότι χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό, δεδομένου ότι «Δεν χρειάζεται να γίνω ντετέκτιβ για να βρω το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει όλες τις κινήσεις από όλες τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό.»

Η αισιοδοξία του πηγάζει και από την πεποίθησή του – ίσως και την ευρύτερη γνώση του- ότι εκατομμύρια ευρώ που είναι αδήλωτα ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.

Είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα μου είπε στη συνέντευξη ο κ.Μάρδας, πολλά των οποίων έχει επαναλάβει και μιλώντας στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση όπου ωστόσο είναι αρκετά… δύσκολο να ΜΗΝ τον διακόψουν. Ωστόσο, «βάζει δύσκολα» στους συνεργάτες του, σε στελέχη της κυβέρνησης, της Τράπεζας της Ελλάδος και γενικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Διότι πολλά μπορεί να είναι αυτονόητα και «λογικά», ωστόσο κάποιοι θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη τη θεωρία. Να μη διστάσουν. Και να μην εμποδιστούν.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::