Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ωραία όλα αυτά φίλε Γαβριήλ. Αλλά να τηρηθούν.

Από τα θέματα που συζητήθηκαν – και συζητιούνται- πολύ από τους απλούς πολίτες που καταδιώκονται και φτωχοποιούνται επί χρόνια είναι και το κατά πόσον θα παραμείνει και θα εισπραχθεί και φέτος , το 2015, το πραγματικά αλλοπρόσαλλο εισπρακτικό μέτρο του ΕΝΦΙΑ που το έχουν χαρακτηρίσει σκληρό, άδικο αλλά και λανθασμένο αρκετοί απ΄ αυτούς που το είχαν στηρίξει και το είχαν προωθήσει. Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας «έδειξε» - το είπε άλλωστε- ότι το μέτρο αυτό θα καταργηθεί. Αλλά απόφαση δεν ελήφθη και ξεκίνησε αρκετή συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αντικείμενο την κατάργησή του από ΦΕΤΟΣ ή από του χρόνου. Ο πολίτης δυσφορεί. Δυσφορεί πολύ. Και μια υπόσχεση μιας νέας κυβέρνησης που ικανοποιεί αυτή τη γενικευμένη δυσφορία, πρέπει να τηρείται. Βέβαια πολλά είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Σύριζα που τελικά ΔΕΝ μπόρεσε ή δεν θέλησε να υλοποιήσει και απλώς «μασκάρεψε» τη στάση του . Όπως το «σκίσιμο» του Μνημονίου ή το «εξωπέταγμα» της τρόικας.

Σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδη χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «άδικο» και τόνισε ότι δεν θα εισπραχθεί για το 2015 ο φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον γύρω από τους «συμβιβασμούς» που καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, απάντησε ότι «ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015».

Είπε ακόμα με σαφήνεια και καθαρότητα: «Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα. Οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι σε κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης».

Και συμπλήρωσε με την ίδια αποφασιστικότητα, σε σχέση με τις λίστες και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες».

Ωραία όλα αυτά φίλε Γαβριήλ. Αλλά να τηρηθούν. Γιατί πλέον, ΔΕΝ «σας παίρνει» για άλλα πισωγυρίσματα.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::