Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλους μετανάστες . Ούτε καν αυτούς που έχουμε

Ενδιαφέρομαι και ασχολούμαι επί πολλά χρόνια και ως δημοσιογράφος και ως βουλευτής αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος της Αθήνας με το ζήτημα των λαθρομεταναστών – ζητώ συγγνώμη από τους …ευαίσθητους αλλά αυτό είναι: ΛΑΘΡΟ μετανάστες- που μπαίνουν με χίλιους τρόπους – και πάντως παράνομα- πληρώνοντας τεράστια ποσά σε δουλέμπορους, κυρίως από την Τουρκία. Χρόνια φωνάζουμε όσοι – λίγοι δυστυχώς- ξέρουμε το θέμα , το ψάχνουμε, το μελετάμε αλλά ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κάνει κάτι, ρίχνοντας πάντα το μπαλάκι «κάπου αλλού». Αλλά το «μπαλάκι» καταλήγει στην πλάτη της Αθήνας και των Αθηναίων με πολλές, ποικίλες και πάντως ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επιπτώσεις στη ζωή της πόλης και των Αθηναίων ενώ και οι ίδιοι οι χιλιάδες «ξένοι» ζούν σε τραγικές συνθήκες και για να επιβιώσουν, μπαίνουν εύκολα , ακόμα κι αν δεν το θέλουν, στην καθημερινή λαθροδιαβίωση και την «παρανομία». Δεν έχουν εισόδημα, δεν έχουν που να μείνουν , να φάνε, να πλυθούν, αυτοί και τα παιδιά τους και απλώς «επιβιώνουν». Ως πότε;

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Λιμενικό, τις τελευταίες εβδομάδες το πρόβλημα οξύνεται. Κατά… κύματα καταφθάνουν ,λαθραία και παράνομα, άρρωστοι, καταληστευμένοι και απελπισμένοι από τα νησιά όπου τους εγκατέλειψαν οι δουλέμποροι και καταλήγουν στην Αθήνα αφού κάθε μέρα 400 άτομα μπαίνουν παράνομα στη χώρα. Η αθρόα είσοδος μεταναστών παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η αύξηση των αριθμών των ανθρώπων που αναζητούν ελπίδα στην πατρίδα μας – είτε για να εγκατασταθούν, είτε για να πάνε κάπου αλλού- γίνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Το συντριπτικό ποσοστό τους, το ξέρουμε αυτό, το βλέπουμε καθημερινά, καταφεύγει στην Αθήνα. Που πάει; Που μένει; Που τρώει; Που πλένεται; Αλλά κατά την –τουλάχιστον ιδιόρρυθμη- Υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν υπάρχουν ούτε περιφέρονται άσκοπα λαθρομετανάστες. Κι αυτοί που πλημμυρίζουν κάθε μέρα το Κέντρο της Πόλης μας…. απλώς «λιάζονται στην Ομόνοια».

Αίσχος και ντροπή για την υπουργό. Εν γνώσει της γελοιότητας των επιχειρημάτων της, μας δουλεύει ασύστολα. Δεν ξέρω τι έγινε στην έκτακτη και κατεπείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου αλλά αν η αρμόδια Υπουργός λέει αυτά που λέει, πολύ φοβάμαι ότι ανάλογες σαχλαμάρες θα έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί. Στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν ότι εκπονείται έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης .

Δεν ξέρω τι κουβέντιασαν και τι αποφάσισαν. Αλλά αισθάνομαι ντροπή και αηδία. Δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλους μετανάστες. Δεν αντέχουμε ούτε αυτούς που έχουμε. Είμαστε φιλικός και φιλόξενος λαός. Αλλά απαιτούμε να μας δώσουν πίσω τη χώρα μας.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::