Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ρουβάς με «Άξιον Εστί» μας απασχολούν περισσότερο

Ακόμα και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των θεωρούμενων ως «μεγάλων» τηλεοπτικών καναλιών «έπαιξε»- και εκτεταμένα- αυτή η ιστορία με το Σάκη Ρουβά και την πρόθεσή του να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη ύστερα από πρόταση που του έγινε από έξυπνους ανθρώπους του Δήμου Νέας Σμύρνης οι οποίοι εξασφάλισαν άκοπα και δωρεάν την προβολή της εκδήλωσης και των ιδίων. Συνεπώς, μπορούμε εύκολα να το χαρακτηρίσουμε ως ένα από τα θέματα των ημερών που απασχόλησαν το τηλεοπτικό κοινό όλων των κατηγοριών.  Δεν το υποτιμώ. Ένας καλός ποπ τραγουδιστής, ίνδαλμα δεκαπεντάρηδων και εικοσάρηδων, με σταθερή πορεία και «καλλιεργημένη» εικόνα ενός σούπερ «γκόμενου», χωρίς «γκρίζα» σημεία στην καριέρα του, οικογενειάρχης αλλά και διαφημιστικό «εργαλείο», αποφασίζει να τραγουδήσει κάτι σοβαρότερο και δυσκολότερο απ΄ αυτά που λέει τόσα χρόνια.

Μια απόφαση που έχει σχέση με τον ίδιο , άντε και με τον συνθέτη του ιστορικού έργου αλλά και τη μνήμη του ποιητή που το έγραψε. Αν τα πει καλά, θα καταξιωθεί περισσότερο . Μέχρι εκεί. Όπερα δεν θα τραγουδήσει. Αν δεν τα πει καλά, θα πάθει ζημιά. Όμως ποπ τραγουδάκια θα ξαναπεί.Αλλά το δικαίωμα να τα πει αυτά τα τραγούδια, το έχει. Οι συνέπειες θα «βαρύνουν» μόνο τον ίδιο.

Συνεπώς όλος ο θόρυβος έχει άμεση σχέση με το ότι το θέμα «πουλάει». Όπως θα «πουλήσει» και η ενδεχόμενη αποτυχία του. Τον κόσμο δεν τον αφορά παρά μόνο λόγω περιέργειας και υπερπροβολής. Και οι διοργανωτέςκυρίως αυτός που σκέφτηκε το Ρουβά, τον πλησίασε και τον έπεισε- θα είναι οι μόνοι σίγουροι κερδισμένοι. Είναι ήδη. Όλοι οι υπόλοιποιΡουβάς, Θεοδωράκης, μαέστρος, συνεργαζόμενοι τραγουδιστές- περπατάνε στην άκρη του γκρεμού.

Κι αυτό διότι το « Άξιον Εστί» των ΘεοδωράκηΕλύτη με τον Σάκη Ρουβά δεν είναι το ίδιο μεας πούμε- μια ενδεχόμενη εκδοχή των «Ρεμπέτικων του Τσιτσάνη» με την Δέσποινα Βανδή ή των «Τραγουδιών του Ψηλορείτη» με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Το εγχείρημα είναι σοβαρότερο και δυσκολότερο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν δεκάδες καθημερινών θεμάτων εν εξελίξει, οικονομικών, πολιτικών και Εθνικών, που αφορούν το άμεσο μέλλον της Ελλάδος και τα οποία λόγω Ρουβά και «Άξιον Εστί» περνούν σε δεύτερη μοίρα γιατί είναι δυσκολότερα, πολυπλοκότερα και έχουν σχέση με Μεγάλα Συμφέροντα. Με αποτέλεσμα ο ταλαίπωρος πολίτης να ΜΗΝ ενημερώνεται καν. Γιατί την ώρα που «έρχεται η ώρα τους», τα κανάλια πρέπει να κάνουν «διάλειμμα για διαφημίσεις».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::