Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Νέο Κόμμα Αβραμόπουλου; «Ψάρεμα σε …θολά νερά».

Ο Σπύρος Ριζόπουλος είναι έχει την εταιρεία Spin Communications και είναι Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας. Σπουδασμένος και εργατικός – μου λένε- άνθρωπος. Και σήμερα, μέσα από μια «στιγμιαία ενημέρωση» του google alerts, διάβασα στο blog του rizopoulospost.com άρθρο του με τίτλο : «Κάνουν κόμμα Αβραμόπουλος-Πατούλης-Τζιτζικώστας;» Υπάρχουν αρκετές αιτιολογήσεις αυτής της συνάρτησης του κ. Ριζόπουλου. Επειδή αρκετοί διάβασαν το άρθρο και άλλοι τόσοι –ενδεχομένως- θα το διαβάσουν, πρέπει να το σχολιάσω. Αφού μιλά για « Αντιδράσεις για την παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και κυρίως για το χολιγουντιανού τύπου βίντεο-αφιέρωμα στον Έλληνα Επίτροπο», το άρθρο αναφέρει την αντίδραση του επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Μπίρμπα : «Ήμασταν μάρτυρες μιας χολιγουντιανού τύπου παράστασης για την πολιτική εμφάνιση του κ. Αβραμόπουλου ως αρχηγού πολιτικού κόμματος».

Να σημειωθεί η επισήμανση ότι : « η παρουσία Αβραμόπουλου, το βίντεο αλλά και η παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσαν πολλά σχόλια ανάμεσα και στους «γαλάζιους» δημάρχους ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι Αβραμόπουλος, Πατούλης, Τζιτζικώστας είχαν τετ α τετ μετά την εκδήλωση».

Έτσι, ο κ. Ριζόπουλος συμπεραίνει ότι τα γεγονότα « οδήγησαν ορισμένους δημάρχους να μιλήσουν για προάγγελο νέου κόμματος».

Αρκετά μπορεί να συμβαίνουν ώστε να διατυπωθεί – και γραπτώς μάλιστα- μια τέτοια θέση και από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη εταιρείας Επικοινωνίας και Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού που από το 2001 – σύμφωνα με το βιογραφικό του- « προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρίες, πολιτικά πρόσωπα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό των επικοινωνιακών αναγκών των πελατών, όπως τη στρατηγική προβολής της εικόνας, στρατηγική σχέσεων με τα ΜΜΕ, διαχείριση κρίσεων και στρατηγική επικοινωνίας εκλογικών αναμετρήσεων».

Και το λέω γιατί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε δημιουργήσει κόμμα το 2000, το Κ.Ε.Π. το οποίο διέλυσε για να επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία και διότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» αφού άλλωστε ήδη θεωρείται δυνάμει υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας εάν και εφ όσον υπάρξουν εξελίξεις. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας – γιός βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας- είναι μάλλον πολύ νέος για τέτοια εγχειρήματα ενώ ο Δήμαρχος , γιατρός και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης έτσι κι αλλιώς ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.

Τι πιστεύει ο κ. Ριζόπουλος; Οι τρεις τους θέλουν να διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία; Βρίσκεται επί θύραις η διάλυσή της; Ή μήπως «ψαρεύει σε θολά νερά» για ένα υπό …προετοιμασία νέο Κόμμα Αβραμόπουλου;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::