Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ο επιζήσας από το δυστύχημα του Falcon πέθανε, το αεροπλάνο …πετάει

Την Κυριακή γράφτηκε μια ακόμη μαύρη σελίδα, από το «Μαύρο Βιβλίο» του τρομερού όσο και επίσημα «μυστηριώδους» ακόμη περιστατικού του 1999 στο πρωθυπουργικό «FALCON», το αεροσκάφους που χωρίς να πέσει, έστειλε στο θάνατο 6 ανθρώπους, αφού απώλεσε τη στήριξή του, έκανε μια απότομη, αιφνιδιαστική βουτιά προς το έδαφος, έχασε εκατοντάδες πόδια ύψους μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα και έστειλε στο θάνατο 6 ανθρώπους ΧΩΡΙΣ να συντριβεί.

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού δυστυχήματος . Όλα τα γεγονότα, τις τραγικές στιγμές και τα αποτελέσματα τα έχω καταγράψει το 2007 ως μυθιστόρημα με τίτλο «24 Δευτερόλεπτα».

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος ήταν τα μήνες σε κώμα και ενώ οι γιατροί των θεωρούσαν ξεγραμμένο, όχι μόνο «ξύπνησε» αλλά επέστρεψε και στο υπουργείο Εξωτερικών με αναπηρικό καρότσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γρηγόρης έλεγε ότι το μάθημα από το τραγικό δυστύχημα ήταν ότι «αυτά που αναβάλλεις μπορεί να μην έρθουν ποτέ, χάνονται». Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη.

Ήταν μια πραγματική τραγωδία της οποίας οι πραγματικές διαστάσεις, τα αίτια, τα στοιχεία, οι λεπτομέρειες και οι ευθύνες δεν έχουν ακόμη πλήρως ξεκαθαριστεί, που εξελίχθηκε μέσα το πρωθυπουργικό FALCON 900Β , το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου του 1999, πριν ο κυβερνήτης του Γιάννης Ανδρουλάκης . καταφέρει ύστερα από τιτάνια προσπάθεια να το επαναφέρει, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε κατάσταση τέτοια ώστε να συνεχίσει την πτήση του με στόχο την προσγείωση στο Βουκουρέστι.

Και μιλώντας πριν από 15 μέρες με τον Γιάννη Ανδρουλάκη για άλλο θέμα, για το CRASH, τι μου είπε;

«Είχα πάει ένα ταξίδι στη Γενεύη και στο αεροδρόμιο, είδα ….κάτι , ως πιλότος πλησίασα, το φωτογράφισα, είχε αριθμό νηολογίου Ρουμανίας, σκέφτηκα ότι ποιος Ρουμάνος , εκατομμυριούχος έστω, έχει τόσα λεφτά ώστε να πάρει ένα FALCON900; Το έψαξα. Λοιπόν… είναι το ίδιο πρωθυπουργικό VIP των γεγονότων του ’99. Σου τα είχα πει, τα ξέρεις : είχε ένα πρόβλημα, που υπάρχει και σήμερα. Είμαι ακόμη στα δικαστήρια με τη «Ντασσό». Από το 1999 - ως σήμερα φοβάμαι- η βλάβη στο stabilizer του αεροπλάνου – και του νέου μοντέλου- ουδέποτε φτιάχτηκε. Και ενώ πετάει στον αυτόματο, ο αυτόματος μπορεί να πάρει τέτοια «σήματα» ώστε να κάνει την ίδια βύθιση που έκανε σ εμάς.»

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος πέθανε, το Falcon ζει και…πετάει.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::