Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Όλα έχουν ένα όριο. Και ο Βαρουφάκης το ξεπέρασε το δικό του.

Περνάει άσχημες ώρες ο Γιάνης Βαρουφάκης και δεν αποκλείεται να βγει και να μας μιλήσει κι αυτός - όπως προσφάτως κι άλλοι δυο-τρεις «επώνυμοι», χορτασμένοι από εφήμερη δόξα και προβολή- για την …κατάθλιψη στην οποία έπεσε ή θα πέσει. Δεν θα έχει άδικο βέβαια ο άνθρωπος . Από εκεί που ήταν ο απόλυτος άρχων των ελληνικών ΜΜΕ κάθε είδους, έγινε «ανφάν γκατέ» αμερικάνικων τηλεοπτικών δικτύων και κατέληξε να φωτογραφίζεται για εξώφυλλα ευρωπαικών περιοδικών. Μέχρι που τώρα, μετά την περιθωριοποίηση του Brussels Group που είχε φτιάξει και τον …ευγενικό υποβιβασμό του σε απλό «σύμβουλο», αφού πέρασε από τη δηκτικότητα, το …κακό χιούμορ , μέχρι και το χλευασμό , βρίσκεται πια τσίμα-τσίμα στο πουθενά.

Βοήθησε και μια κουβέντα του τύπου « Και ποιος είναι ο Βαρουφάκης» από κορυφαίο στέλεχος του Σύριζα , γύρω από φήμες για … κόντρα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βαρουφάκη με « πέτρα του σκανδάλου» την σύμβουλό Έλενα Παναρίτη, για την οποία λεγόταν – και γραφόταν- ότι ο κ. Βαρουφάκης προωθούσε για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κάτι που δεν έγινε .

Και τώρα, έρχεται και ο μέγας «προστάτης» του, ο Αλέξης Τσίπρας , να προβληματίζεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των εταίρων στο πρόσωπο του και αναλαμβάνοντας και τυπικά τα ηνία των διαπραγματεύσεων, να τον βάζει σε… καραντίνα .

Ε… κάτι ξέρει κι ο Τσίπρας. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις – που γρήγορα ανακάλεσε- του υπουργού Οικονομικών για φόρο επί των αναλήψεων, μετά την off the record αναφορά στην «τρόικα» και ποιος ξέρει τι άλλο ξέρουν στο Μαξίμου που εμείς δεν μάθαμε, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να αποστείλει μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις για την εγκυρότητα των προτάσεων που κομίζει στις Βρυξέλλες η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα. Και σ αυτή την προσπάθεια, θέση για Βαρουφάκη και «Θεωρία των Παιγνίων», δεν υπάρχει.

Ξέρετε κάτι; Όλα έχουν ένα όριο. Και ο Βαρουφάκης το ξεπέρασε το δικό του. Ήταν ένα καλό «χαρτί» στα χέρια του Τσίπρα, τον χρησιμοποίησε, κατατρομοκράτησε τους Ευρωπαίους με όλα όσα έλεγε και έκανε, έγινε παγκοσμίως διάσημος αλλά απέδειξε ότι άλλο είναι να διδάσκεις σε Πανεπιστήμια, να διατυπώνεις – ενδιαφέρουσες οπωσδήποτε- θεωρίες και να εντυπωσιάζεις με τις δημόσιες εμφανίσεις σου και άλλο να διοικείς.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::