Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Αυτή είναι η Παναρίτη. Με το ΠΑΣΟΚ ή με το Σύριζα. Παίρνεις «όλο το πακέτο».

Το πίστευα ακράδαντα ότι η αξιοποίηση της Έλενας Παναρίτη ,μέσω  Βαρουφάκη θα δημιουργούσε πολιτικό σεισμό, αντιδράσεις, επικρίσεις, μέχρι και «ύβρεις» εναντίον ενός προσώπου πολύ γνωστού και στην Ευρώπη αλλά – κυρίως- στις Ηνωμένες Πολιτείες . Αλλά πίστευα ότι οι αντιδράσεις θα προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Από το οποίο αφού διαφώνησε. απομακρύνθηκε και  συνεργάστηκε με τον Σύριζα.Αυτό άλλωστε έγινε. Άκουσε τα εξ αμάξης και η Παναρίτη και ο Βαρουφάκης  από  βουλευτές και  πρώην υπουργούς, κυρίως της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου  που δεν μπόρεσαν τα «χωνέψουν» τη… μετακίνησή της στο κυβερνητικό στρατόπεδο, δεδομένης της αποχώρησής της από το ΠΑΣΟΚ. 

Ο εκλεκτός άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος έφθασε σε ακρότητες, μιλώντας για «αποκορύφωμα πολιτικού αμοραλισμού».  Με μια διαφορά: Η Έλενα Παναρίτη, ποτέ δεν είπε ότι ήταν ΠΑΣΟΚ! Δέχτηκε την πρόταση του Παπανδρέου μετά Το «Λεφτά Υπάρχουν» ως διεθνούς φήμης οικονομολόγος με προυπηρεσία στην Παγκόσμια Τράπεζα  και καλές επαφές στο Δ.Ν.Τ.  και προσπάθησε να κάνει καλά μια «δουλειά», κρατώντας ισορροπίες με τους δανειστές σε μια στιγμή που στην κυβέρνηση του κόμματός της δεν υπήρχε άλλος για να το κάνει. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου την επέλεξε για σύμβουλό του και την τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου. Σε ομιλίες της εστράφη κατά των μέτρων λιτότητας, στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο το… υπερψήφισε, αντιτάχθηκε στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, «πήγε στο σπίτι της» και …εξαφανίστηκε επί δυο χρόνια. Συμπεριφορά ελαφρώς «αλλοπρόσαλλη» όσον αφορά τις εν Ελλάδι επικρατούσες συνθήκες περί «πολιτικού καθωσπρεπισμού», αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ήταν μια άριστη οικονομολόγος με βαθιές γνώσεις και εμπειρίες αλλά «πολιτικό όν» ΔΕΝ ήταν. Ούτε κομματικές εξαρτήσεις είχε.

Συνεπώς, έτσι όπως βρέθηκε κοντά στη Βαρουφάκη – που ούτε αυτός είναι «πολιτικό- κομματικό όν -  αύριο μπορεί να συνεργαστεί με άλλο κόμμα.  ‘Ετσι παίζεται το «παιχνίδι» σ αυτά τα επίπεδα. 

Τώρα στο Σύριζα , οι μισοί και παραπάνω δεν τη θέλουν. Για ένα λόγο: Προσπαθεί απλώς να κάνει καλά τη δουλειά της. Παίρνει τις πρωτοβουλίες της. Και λέει τη γνώμη της. Κι αν κάποιοι θέλουν να την κατηγορήσουν, να τη διώξουν, να την απομακρύνουν, είναι γι αυτό ακριβώς: Γιατί δεν έχει «κομματικές εξαρτήσεις». Γιατί δεν «ανήκει» σε κανέναν.

Και ένα είναι σίγουρο: Εάν την …εξοβελίσουν, δουλειά θα βρει την επόμενη μέρα. Και καλύτερη απ΄ αυτή που έχει .

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::