Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα κάνει κανένας τη δουλειά του;

Έχω ξαναγράψει ότι η «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης» ξεκίνησε σαν μια κίνηση ενεργών πολιτών, που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό φορέα, για να μπορέσει να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών και στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής. Οι παρεμβάσεις της πολλές, εδώ και αρκετά χρόνια. Αν και οι περισσότερες δεν απέχουν πολύ από την έννοια του «αυτονόητου», επιμένει στην  άποψη ότι η Δημοκρατία είναι μια διαδικασία που χρειάζεται συνεχή βελτίωση και ότι κεντρικό «εργαλείο» για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τι το «αυτονόητο» ξαναλέει σε δελτίο τύπου της  2ας Ιουνίου; Ότι η Ελλάδα καίγεται και ξανα- καίγεται και … ματα- ξανα- καίγεται ΚΑΘΕ καλοκαίρι αλλά εμείς  -ως Κράτος, ως Πολιτεία, ως Θεσμοί χρησιμοποιώ το «εμείς»- δεν κάνουμε ποτέ τίποτε αξιόλογο και επαρκές ώστε η Ελλάδα να μην καίγεται ή τουλάχιστον, να καίγεται λιγότερο.

Λίγα λόγια από το Δελτίο Τύπου της 2/6 για να σας «τσαντίσω» λίγο αλλά να μην σας κάνω να βάλετε τα κλάματα από απόγνωση, γνωρίζοντας πόσα  «δικά μας» χρήματα «χάθηκαν», σπαταλήθηκαν, χαρίστηκαν, απλώς «δόθηκαν»  χωρίς την παραμικρή ανταποδοτικότητα :

« Αν και βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, οι ελλείψεις σε επίγεια και εναέρια μέσα, καθώς και σε προσωπικό έχουν αφήσει απροστάτευτο, τον Δασικό Πλούτο της Χώρας. Πράγματι, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη Κανανταίρ και  τα 18 Πεντζετέλ, τα μισά, περίπου, βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα παρουσιάζουν προβλήματα συντήρησης.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τα πυροσβεστικά οχήματα, που αντιμετωπίζουν, λόγω παλαιότητας, σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.Παράλληλα με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς προχωρούν οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, με συνέπεια, πολλά από τα πυροσβεστικά φυλάκια και σημεία συγκέντρωσης να είναι κενά η ελλιπώς στελεχωμένα. Τη χαώδη αυτή κατάσταση επιτείνει και η λανθασμένη μεταβίβαση των Δασικών πυρκαγιών, από την Δασική  Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα, κάτι που έχει προκαλέσει επιπρόσθετες δαπάνες και καθυστερήσεις στην έγκαιρη κατάσβεση.

Προκειμένου να υπάρξει άμεση πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση των Δασικών πυρκαγιών, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης καταθέτει μια σειρά προτάσεων για να υπάρξει επιτέλους ολοκληρωμένος επανασχεδιασμός, σε επιστημονική βάση, της Δασοπυρόσβεσης».

Και σταματώ εδώ. Γιατί δική μας δουλειά δεν είναι να εφαρμόσουμε – ως  πολίτες- τις προτάσεις των «ευαίσθητων πολιτών» αλλά να ενώσουμε τις φωνές μας στο αγωνιώδες ερώτημα προς πάντα υπεύθυνο: «Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα κάνει κανένας τη δουλειά του;»

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::