Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Πάντα κάτι «μεγάλο» συμβαίνει και ξεχνιούνται τα «μικρά».

Επανέρχομαι σήμερα, όπως είχα γράψει, στην επιστολή διαμαρτυρίας / καταγγελίας των κατοίκων και επαγγελματιών του 6ου διαμερίσματος, της Κυψέλης για την « απελευθέρωση αλλοδαπών από τα κέντρα κράτησης» και την συνεπακόλουθη «απόβαση εκατοντάδων λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές μας με εντολές κυβερνητικές». Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ( κυρίως με μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις «της γειτονιάς» ) μιλούσαν για τα «πούλμαν που μετέφεραν αλλοδαπούς - που κρατούνταν γιατί δεν είχαν έγγραφα - στην Ομόνοια και σε περιοχές πέριξ αυτής» και στη συνέχεια, «διοχετεύονταν» με …περίεργους τρόπους στην Κυψέλη, τα Πατήσια, το Θησείο, τα Πετράλωνα, το Παγκράτι, τον Κολωνό, το Βοτανικό, τους Αμπελόκηπους, ακόμα και στο Κολωνάκι και την Πλάκα. Παντού.

Ποιοι τους διακινούν; Ποιοι τους βρίσκουν «κάπου» να μείνουν; Πως βιοπορίζονται; Πως ζουν; Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Κυψέλης – αλλά και των άλλων περιοχών- καταγγέλλουν ότι

1. Χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία μέριμνα έχετε αφήσει ελεύθερους εκατοντάδες, οι οποίοι πιθανόν να γίνουν χιλιάδες, αλλοδαπούς ΧΩΡΙΣ έγγραφα, άρα χωρίς ταυτότητα.

2. Τα έγγραφα που τους χορηγούνται ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, άρα ο έλεγχος τους είναι αδύνατος. Και φυσικά δεν μπορεί να ισχύει αυτή η παρουσίαση στο ΑΤ της περιοχής, όπου διαμένουν.

Και επιπλέον καταγγέλλουν «εκατοντάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ,συνεργαζόμενους με κυκλώματα, που ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε ….όποιον να’ναι με το κεφάλι με εικονικά συμβόλαια, αν υπάρχουν. Επίσης καταγγέλλουν « Δεκάδες αλλοδαπούς με επιχειρήσεις βιτρίνα που λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία κύρωση, αφού γι’ αυτούς δεν υπάρχει ΣΔΟΕ και πόθεν έσχες.». Επίσης: « Λογιστές, δικηγόρους, μηχανικούς και λοιπούς παρατρεχάμενους που κοιτούν πώς θα κάνουν τα παράνομα νομιμοφανή, δεκάδες ή και εκατοντάδες εργοδότες που απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς με ή χωρίς χαρτιά».

Τέλος καταγγέλλουν ότι « Υποτίθεται ότι κάποιοι κυνηγούν την φοροδιαφυγή . Την εν λόγω παραοικονομία που τζιράρει δις, ούτε και την ακουμπάνε. Την ώρα που ο νόμιμος επιχειρηματίας διαλύεται και αναγκάζεται να κλείσει, την ώρα που γίνονται εξοντωτικοί έλεγχοι σε νομιμότατες επιχειρήσεις, δεκάδες μαγαζάκια αλλοδαπών που δήθεν πουλούν κινητά, που δήθεν είναι κομμωτήρια, μίνι μάρκετ και ιντερνετ , στην πραγματικότητα λειτουργούν ως reception λαθρομεταναστών, ως μεσιτικά για διαμερίσματα, ως εκδοτήρια εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας και ως υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων».

Και καταλήγουν: «Τα πάντα είναι γνωστά. Κανείς δεν κάνει τίποτα».

Και για να μην παρεξηγούμεθα: Ο Δήμος έχει κι αυτός τις ευθύνες του. Αλλά το θέμα είναι τόσο ΜΕΓΑΛΟ που τον ξεπερνά. Η πολιτική χαράσσεται από «ψηλά». Εκεί απ΄ όπου ξεκινούν όλες οι αποφάσεις. Και επιβάλλονται. Και μην ξεχνάμε: Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της χώρας μας. Αλλά πάντα, όλο και «κάτι» σοβαρό, κάτι «μεγάλο» συμβαίνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχαστούν τα «μικρά».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::