Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κι όμως: Καλό το «στυλάκι» και ο «τσαμπουκάς» αλλά δεν φτάνει

Σήμερα το πρωί ( Τετάρτη, 1η Ιουλίου και Καλό Μήνα- πληροφορίες που διασταυρώνονταν δημοσιογραφικά , επέμεναν ότι « από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ενώ υπάρχει μερίδα κυβερνητικών στελεχών που υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται το δημοψήφισμα να αποσυρθεί. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία του Τύπου καθώς και η ανεξαρτησία της άποψης επιτρέπει – και επιβάλλει άλλωστε- τη δημοσίευση απόψεων όπως το « Στα τσακίδια, λοιπόν, κ. Γιούνκερ. Κι εσείς κι οι «Οθωμανοί» αποικιοκράτες φίλοι σας».

Και να σας πω την αλήθεια, ούτε εγώ έχω την … καλύτερη γνώμη για το συνονθύλευμα των υψηλόβαθμων «υπαλλήλων» των Δανειστών, τύπου Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ κλπ που παίρνουν αποφάσεις ενδεχομένως βάσει οδηγιών. Τους περιφρονώ. Αλλά αφού συμφωνήσαμε ΟΛΟΙ – τότε που συμφωνήσαμε- ότι η Ευρωπαική Ένωση και τα Όργανά της πρέπει να υπάρχουν, «κάποιοι» πρέπει να βρίσκονται εκεί. Και για να τους ανατρέψεις τις γνώμες, τις απόψεις και τις –βάσει οδηγιών- αποφάσεις, δεν φτάνει το «στυλάκι» και ο «τσαμπουκάς». Όπως αποδείχτηκε, το δικό μας κόλπο, «δεν πιάνει» σ αυτούς. Σου δίνουν, σου παίρνουν. Συμφωνείς και υπογράφεις, απαιτούν την τήρηση των συμφωνιών. Ίσως διαβάζουν κι αυτοί Αριστοτέλη και Πλάτωνα, σίγουρα θαυμάζουν τον πολιτισμό μας , σίγουρα ως άνθρωποι θλίβονται για την κατάντια της Ελλάδος και των Ελλήνων αλλά δεν σταματούν να είναι «υπάλληλοι».

Και βλέπετε πού εδράζεται η κριτική μιας κορυφαίας βρετανικής εφημερίδας, των Times του Λονδίνου : «Πληροφορίες που προέρχονται από Γερμανούς βουλευτές του CDU και του CSU, κάνουν λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη. Μάλιστα ανώτατος Γερμανός πολιτικός της συντηρητικής παράταξης λέει πως σήμερα υπάρχει ένα ερώτημα εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη σε όλα τα κόμματα. Όχι (δεν τους εμπιστευόμαστε). Όπως μάλιστα είπε, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παραμείνουν στην εξουσία, ακόμα και μετά από ένα «ναι» στο δημοψήφισμα δεν θα έχει καμία ευκαιρία για ένα νέο πακέτο διάσωσης. CDU και CSU θα μπλοκάρουν κάθε αίτημα που θα υποβληθεί, όσο το δίδυμο που περιγράφεται ως «κομμουνιστές», παραμένει στην εξουσία».

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτοί διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη. Μ αυτό τον τρόπο. Και «επαναστάσεις» τύπου Τσίπρα και Βαρουφάκη, δεν μετράνε.

Διαβάστε το σχόλιο του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον για τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά και τη χθεσινή αθέτηση πληρωμών της Αθήνας προς το ΔΝΤ : «O Βαρουφάκης κερδίζει μια θέση στην ιστορία της Αριστεράς: Ο υπουργός Οικονομικών που σε πέντε μήνες έριξε τη χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο καλάθι των αχρήστων, αθετώντας την πληρωμή προς το ΔΝΤ».

Ο Σάιμον Νίξον – που κατά καιρούς έχει στηρίξει τις Ελληνικές θέσεις, είναι ένας απ΄ αυτούς που διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη και απηχούν τις απόψεις και θέσεις των «θεσμών». Μπορεί να μην μας αρέσει αλλά αυτό είναι.

Πάμε να φύγουμε λοιπόν; Να ψάξουμε άλλους δρόμους, άλλους «συμμάχους», άλλες φιλοσοφίες; Κι εγώ μαζί. Αλλά πρώτα, ας προετοιμαστούμε. Ως λαός, ως χώρα, ως πολιτεία, ως οικονομία, ως παραγωγικός μηχανισμός, ως δημόσια διοίκηση, ως πολιτικά κόμματα. Είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Αλλά μόνον έτσι γίνεται. Όχι «όλα στο φτερό» επειδή ο Ηράκλειτος είχε πει « τα πάντα ρει».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::