Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Προετοιμαστείτε απ΄ αυτά που λέει η Λούκα Κατσέλη

Γεννηθήκαμε και οι τρεις και μεγαλώσαμε στην μεταπολεμική Αθήνα, μέσα σ΄έναν «ιδιαίτερο» κύκλο ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης . Και η Νόρα Κατσέλη και η Λούκα Κατσέλη και η αφεντιά μου. Μεγαλώσαμε με «κουλούρι και τυρί» στο διάλειμμα, σε μιαν Αθήνα που είχε «γειτονιές» και θερινά θέατρα με τους γονείς μας που ήταν φίλοι μεταξύ τους να μας …. φωνάζουν για να πάμε στα Γαλλικά κι εμείς να το …ψιλοκάνουμε σκασιαρχείο. Πιο μικρή η Λούκα, τράβηξε διαφορετικό δρόμο . Οι καταβολές, οι εμπειρίες, οι γνώσεις, η ατμόσφαιρα, τα ερεθίσματα, η ανατροφή όμως, ήταν όλα τα ίδια. Με έχουν εντυπωσιάσει και –κυρίως- ενημερώσει αυτά που έχει πει και γράψει η Λούκα Κατσέλη – Αρσένη τις τελευταίες μέρες , ως πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τις τραπεζικές συναλλαγές μέχρι την Δευτέρα και... κυρίως από την Τρίτη.

Θέλω να τα υπενθυμίσω σε όσους – μέσα στον ορυμαγδό εξελίξεων- δεν τα πρόσεξαν :

"Η τραπεζική αργία – είπε- τελειώνει την Δευτέρα το βράδυ. Μέχρι τότε, λειτουργούμε με βάση το παλιό χρηματοδοτικό πλαίσιο , αυτό δηλαδή που είχαμε την περασμένη Δευτέρα. Σ αυτή τη βάση , τα πάντα συνεχίζονται όπως τα έχουμε βιώσει, με όλες τις δυσκολίες αυτής της εβδομάδας. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας . Δηλαδή, μπορούμε να τραβήξουμε από τα ATM μέχρι 60 ευρώ. Όσοι δεν πήραν την σύνταξη , μπορούν να πάρουν 120 ευρώ. Τα υποκαταστήματα θα είναι ανοιχτά ως το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό που ζήσαμε αυτή τη βδομάδα θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα".

Προσέξτε τη συνέχεια για να είστε προετοιμασμένοι, να ξέρετε και να μην περιμένετε από κανέναν να σας πει : "Την Δευτέρα το πρωί, συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα ορίσει το καινούριο χρηματοδοτικό πλαίσιο για την επόμενη εβδομάδα. Έτσι θα βγουν οι υπουργικές αποφάσεις και ίσως και καινούρια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα προσδιορίζει πως θα λειτουργήσουμε εμείς ως τράπεζες από την Τρίτη το πρωί. Ποιο θα είναι το όριο αναλήψεων και ποιες υπηρεσίες θα μπορούν να γίνουν . Επιδιώξαμε να γίνονται περισσότερες συναλλαγές ώστε να γυρίσουμε στην ομαλότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όλους αυτούς τους μήνες λειτουργούμε με βάση το χρηματοδοτικό πλαίσιο που διαθέτει η ΕυρωπαΊκή Κεντρική Τράπεζα κι αυτό θα κάνουμε και την επόμενη εβδομάδα».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::