Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Δεν «μας παίρνει» άλλο να αντιδικούμε διχασμένοι

Μέχρι το βράδυ σήμερα , υποτίθεται ότι τα ATM θα έχουν χαρτονομίσματα για να δίνουν στους ταλαιπωρημένους Έλληνες πολίτες κάποια χρήματα. Φυσικά όλα είναι αυτή τη στιγμή, υποθετικά. Μέχρι πριν από δυο-τρεις μέρες το Ναι και το Όχι έδειχναν να έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά, μέχρι χθες ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έκανε δηλώσεις και μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν ο «σταρ» Υπουργός Οικονομικών ο οποίος έδινε συνεντεύξεις μέχρι βαθείας νυκτός. Και σήμερα, τώρα σχεδόν, Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015, λίγο πριν από το μεσημέρι ήδη διεξάγεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μ απόντα τον Σαμαρά και στη θέση του τον Μειμαράκη, ο Τσίπρας έχει «αναθέσει» στην …Ομάδα Κρίσεων να βρει ποιος θα αντικαταστήσει το Βαρουφάκη και η ετοιμάζεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. (  Σημ. Για να μην παραμένουμε ανενημέρωτοι, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επέλεξε)

Όλα αυτά υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης της χώρας από διεθνείς συναλλαγές, τις ουρές στα ΑΤΜ, τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και του φόβου για κούρεμα των καταθέσεων η κυβέρνηση να ξεκινά αγώνα δρόμου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Τι να πεις αυτή τη στιγμή αφού είναι γνωστό , σίγουρο και λογικό πως ό,τι κι αν πεις, κινδυνεύει να ανατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά;

Εμείς λοιπόν περιμένουμε το διορισμό ενός κάπως πιο σοβαρού, συγκροτημένου και παραδοσιακού Υπουργού Οικονομικών που να πάει και να κάνει ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση με τους θεσμούς χωρίς να τους κάνει… πλάκα και να μιλάει με «δημιουργική ασάφεια», την συγκεκριμένη εξαγγελία θεσμικής λύσης στο πρόβλημα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, μιαν απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που να «διαχειρίζεται» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να δείχνει ανοχή ( και ρευστότητα) τουλάχιστον 2-3 ημερών και μια κοινή απόφαση από τους αρχηγούς των κομμάτων για επίδειξη ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Αυτά θέλουμε, αυτά χρειαζόμαστε, αυτά πρέπει να επιδιώξουμε αφήνοντας πίσω μας όλα όσα μας χώρισαν, μας διαίρεσαν, μας διέσπασαν, μας κατέστρεψαν.

Ο λαός ψήφισε με συντριπτικό τρόπο «Όχι». Με τις όποιες συνέπειές του που –δυστυχώς- δεν τις γνώριζε από πριν. Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται η επόμενη ημέρα των ελληνικών τραπεζών, που έχουν επιτακτική ανάγκη από ρευστό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ας το πάρουμε όλοι χαμπάρι : Δεν «μας παίρνει» πλέον να αντιδικούμε διχασμένοι.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::