Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ζούμε πλέον σε μιαν «άλλη Ελλάδα». Με άλλους κανόνες.

Ύστερα από τη «Μάχη των Βρυξελλών» που οδήγησε σε μετατροπή του «Grexit σε Greekment» όπως σχολίασε ο Πολωνός Τουσκ και συμφώνησε ο Ντάισελμπλουμ – τον οποίο ο ταλαίπωρος Βαρουφάκης είχε θεωρήσει ως κάποιον «ασήμαντο γραφειοκράτη της Ευρωπαικής Ένωσης» γι αυτό και του έκανε… πλακίτσες του τύπου «ουάου» σ΄εκείνη τη μοιραία συνάντησή τους που είχαμε όλοι παρακολουθήσει στην τηλεόραση προ μηνών- θα ήταν ίσως δυνατόν να μιλήσουμε για μιαν αρχικά «θετική έκβαση». Και ομολογουμένως, μετά τις βασανιστικές και ατέλειωτες μέρες και νύχτες εβδομάδων, μηνών ολόκληρων ασάφειας, φόβου, προβληματισμών και θυμού, η σημερινή μέρα, Δευτέρα, 13 Ιουλίου, φαντάζει κάπως καλύτερη , ίσως όχι επειδή έτσι είναι αλλά επειδή κάποια «εμπόδια» δείχνουν να έχουν πρωτογενώς ξεπεραστεί και βασικά επειδή ΑΥΤΟ χρειαζόμασταν.Μέσα σε 48 ώρες, θα πρέπει να έχουμε πάρει κι εμείς, πολιτικά και κοινοβουλευτικά, τις αποφάσεις μας. Κι αυτό είναι δύσκολο, σύνθετο και πολύπλοκο και θα πρέπει να το ξέρουμε ότι η διαδικασία θα έχει –προφανώς- και …θύματα.

Αλλά κυρίως, χωρίς την παραμικρή διάθεση-ελπίζω- θριαμβολογίας, εφησυχασμού ή πολιτικής επιθετικότητας.

Ωστόσο, πρέπει να καταλήξουμε και σε κάποιο συμπέρασμα. Πρέπει ν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι έγινε. Και το βέβαιον είναι ότι οι ατέρμονες τηλεοπτικές συζητήσεις των ίδιων και των ίδιων «αποκλειστικών» πλέον καλεσμένων στα πάνελ των εκπομπών δεν αρκούν για να καταλάβουμε, να εμπεδώσουμε τι έγινε, πώς έγινε και γιατί έγινε. Και –κυρίως- τι θα επακολουθήσει.

Ας μείνουμε στο ότι φύγαμε από τις Βρυξέλλες όντας ακόμη στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Και θα πρέπει να σκεφτείτε κι εσείς, μόνοι σας, τι απλώνεται μπροστά μας. Κυρίως τι απλώνεται μπροστά στο πολιτικό μας προσωπικό μιας και στις επόμενες μέρες, ώρες ίσως, καραδοκούν εξελίξεις. Αλλά και το να περιμένουμε ότι επειδή φύγαμε, έτσι όπως φύγαμε, από τις Βρυξέλλες σημαίνει ότι τα προβλήματα λύθηκαν και όλα θα επανέλθουν στο γνωστό ως «φυσιολογικό» πλαίσιο, είναι πολύ λάθος.

Αποφύγαμε το grexit. Αλλά έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, πολλή ασάφεια, πολλές αποφάσεις, πολλές αλλαγές. Δεν θα τις αναφέρω για να μη γίνω κουραστικός από τώρα αφού θα τα ακούσετε και θα τα διαβάσετε τόσες πολλές φορές….

Αλλά ένα πράγμα πρέπει να «χωνέψετε» : Ότι η Ελλάδα που ξέραμε, έχει τελειώσει. Η ζωή μας, έτσι όπως την ξέραμε, θα αλλάξει. Ότι ζούμε πλέον σε μιαν «άλλη Ελλάδα». Με άλλους κανόνες. Και άλλες προτεραιότητες, ρυθμίσεις, ταχύτητες. Ίσως και με άλλα πρόσωπα.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::