Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία

O γιατρός, τέως δήμαρχος Σφακίων, βουλευτής του Σύριζα , σήμερα υφυπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Πολάκης , γέννημα- θρέμα της Κρήτης αλλά και της ΚΝΕ, μου ήταν άγνωστος μέχρι πριν από λίγους μήνες. Στο διάστημα αυτό, άκουσα τα καλύτερα για το χαρακτήρα του, τη ντομπροσύνη του, τον ανθρωπισμό του .Λίγο πριν το Δημοψήφισμα , δημοσιοποίησε μια μαντινάδα που έλεγε: «Το “ΟΧΙ” θέλει Έλληνες, το “ΝΑΙ” θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίζουνε, τ’ αγρίμια απ” τις κότες». Με εξέπληξε πολύ δυσάρεστα και η μαντινάδα και το σκεπτικό της που μαρτυρούσε έλλειψη κρίσης, πολιτική εμπάθεια, φανατισμό αλλά και κοινωνική αφέλεια. Όχι μόνο γιατί προσωπικά – κατά τον Πολάκη- , δεδομένου ότι ψήφισα και στήριξα «Ναι» ανήκω στους «μη Έλληνες», επιπλέον δε και στους «προδότες» αλλά και γιατί λόγω… ομοιοκαταληξίας, χαρακτηρίστηκα κι εγώ με περισσή επιπολαιότητα και αλαζονεία… «κότα ».

Να λοιπόν ένας ακόμη «σοβαρός» λόγος για να χαρακτηριστεί δυσμενώς ένας ενεργός πολίτης με το θάρρος της γνώμης του: Η …ομοιοκαταληξία. Διότι αν του Πολάκη του «ερχότανε» αντί για «προδότες» να γράψει « βλάκες», η …ρίμα στο επόμενο στιχάκι αντί για «κότες» θα ήταν «μαλάκες». Δεν ξέρω αν τελικά απαρνηθεί ο ίδιος την πατρότητα των στίχων της μαντινάδας αλλά βασική μου πηγή είναι η έγκυρη εφημερίδα «Τα Νέα» και ο σημαντικός αρθρογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Δεν θα ξανασχοληθώ με τον Πολάκη. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω ότι ίσως κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς αλλά η μαντινάδα του δείχνει πολύ χαμηλό επίπεδο που θα ξαναεμφανιστεί, αργά ή γρήγορα.

«Έλληνες», «προδότες» «κότες» …. ο άνθρωπος αυτός είναι ήδη μέλος της κυβέρνησης που όχι μόνο προωθεί με κάθε τρόπο την υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου αλλά ζήτησε – και πήρε- τη στήριξη της Δεξιάς για να επιβιώσει και να …απαλλαγεί από συντρόφους και συναγωνιστές του Πολάκη οι οποίοι , ( άκουσαν – δεν άκουσαν τη μαντινάδα δεν ξέρω) δεν έκαναν τη «Μεγάλη Κωλοτούμπα». Και απομακρύνθηκαν.

Γι αυτό άλλωστε χρειάστηκε ο ανασχηματισμός. Για να «βγούν» από την κυβέρνηση κάποιοι πρώην σύντροφοι του Πολάκη που διαφώνησαν με τη διαστρέβλωση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος και να «μπουν» στην κυβέρνηση ο κύριος Πολάκης και οι …λοιποί αγωνιστές.

Τώρα θα μπορεί να δράσει άνετα ο κ. Πολάκης. Η κυβέρνηση όπου συμμετέχει, στηρίζεται στη Δεξιά. Που – κατά τη μαντινάδα -Πολάκη- αποτελείται από «προδότες» και «κότες». Είχε πει ο Αϊνστάιν : « Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::