Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ο Ροκφέλερ, οι …6 καρδιές και η δεοντολογία

Ανάλυση στο  διαδικτυακό περιοδικό DOSSIER

World News Daily Report:“Η έκτη μεταμόσχευση καρδιάς σε 38 χρόνια, επιτυχής για τον David Rockefeller σε ηλικία 99 ετών».

Με αφορμή όλα όσα έγιναν στα διάφορα Eurogroup, τις διάφορες συναντήσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και αλλού, τις συζητήσεις, τις διαπραγματεύσεις, τις εξαγγελίες, τις δηλώσεις και τα διαγγέλματα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εξαρτάται από πού θα τα δεις τα πράγματα για να τα πιστέψεις. Και πόσο …εκπαιδευμένος είσαι ώστε να «καταλαβαίνεις» τι συμβαίνει. Και ξεφεύγοντας από το δικό μας, το «εσωτερικό» μας πρόβλημα αξιοπιστίας, προσέξτε τις παρακάτω λίγες γραμμές:

Πέθανε λοιπόν ο αιωνόβιος δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ; Πέθανε ύστερα από 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς; Του έγιναν πράγματι 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς με την τελευταία μεταμόσχευση να γίνεται τις τελευταίες μέρες του Απριλίου ; Κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, γιατί όλο αυτό το story δεν κυκλοφόρησε «πρωτοσέλιδο» παγκοσμίως; Υπήρχε – και πού- αυτή η είδηση; Και τι έγινε στις 12 Ιουνίου, - εκτός του ότι ήταν τα 100ά γενέθλια του μεγιστάνα- λίγες εβδομάδες μετά την «6η μεταμόσχευση» η οποία μάλιστα «έγινε στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη» που οδήγησε σε «μαύρη δημοσιογραφία» και «μαύρο χιούμορ»; Τέλος, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποκτήσουμε κάποιο «αισθητήριο» ώστε να μη μας «πιάνουν κότσους» οι κάθε λογής μυαλοπώληδες αλλά και να μην επιτρέψουμε να οδηγηθούμε σε «αφασία», στο να μην πιστεύουμε ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ;

Μου έστειλε μια πληροφορία που «αλίευσε» διαδικτυακά ένας πιστός και καλός φίλος που διαβάζει πολύ και τα πάντα και τα αντιμετωπίζει όλα πια με …καχυποψία, ωστόσο τα …μεταβιβάζει με «κάθε επιφύλαξη», μεταβιβάζοντας στους αποδέκτες του πλέον το βαρύ έργο του να πιστέψουν ή όχι αυτά που στέλνει :

« O Ντέιβιντ Ροκφέλερ πέθανε ύστερα από 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, όπως αναφέρουν πρόσφατες πληροφορίες από σελίδες εξωτερικού. Ήταν ένας από τους προϊσταμένους των Illuminati και των κεντρικών λειτουργιών της διαχείρισης και λήψης αποφάσεων πολλών οργανισμών - ιδρυμάτων όπως η Λέσχη Bilderberg, η Τριμερής Επιτροπή, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και πολλές από τις εταιρείες πετρελαίου. Η σημερινή έδρα του ΟΗΕ χτίστηκε σε οικόπεδο που εκείνος .Είχε περιουσία που εκτιμάται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια».

Δεν επεκτείνομαι σε άλλα σχόλια γύρω από την προσωπικότητα και τις… δραστηριότητες του ατόμου. Μου φάνηκε περίεργο, κυρίως το θέμα των …6 μεταμοσχεύσεων. Το έψαξα, διαπίστωσα -όπως πίστευα- ότι ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ζει, ότι στις 12 Ιουνίου έγινε 100 χρονών, ότι αυτός που πέθανε ( σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα) ήταν ο γιός του Ρίτσαρντ ( που το είχα επίσης διαβάσει τότε αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα …ύποπτο το δυστυχημα με το μονοκινητήριο που πιλοτάριζε ο ίδιος) και βρήκα στο offtherecord.net.gr/ μιαν ανάρτηση που έλεγε: « Στις 28 Απριλίου 2015, το World News Daily Report δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Η έκτη μεταμόσχευση καρδιάς σε 38 χρόνια, επιτυχής για τον David Rockefeller σε ηλικία 99 ετών. Η χειρουργική επέμβαση της μεταμόσχευσης καρδιάς, η οποία διήρκεσε 6 ώρες και έγινε από μια ομάδα ιδιωτικών χειρουργών στην κύρια κατοικία του, στο κτήμα της οικογένειας στη Νέα Υόρκη». Τρομερό;

Διαβάζοντας παρακάτω είδα ότι « Η «είδηση» δεν αναφέρθηκε από κανένα άλλο αξιόπιστο μέσο μαζικής ενημέρωσης γιατί είναι μια κοροϊδία για την υποτιθέμενη “ακαρδία” των πλουσίων από το World News Daily Report, του οποίου η σελίδα στο Disclaimer παραδέχεται ανοιχτά ότι τα άρθρα του δικτυακού τόπου δεν εννοούνται ως αληθινά: Το WNDR αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για την σατιρική φύση των άρθρων του και για την πλασματική φύση των περιεχομένων τους».

Είδα επίσης ότι το World News Daily Report έχει αναφερθεί στο παρελθόν για έναν αυτόπτη μάρτυρα των θαυμάτων του Ιησού, ισχυρίστηκε ότι υλοτόμοι έκοψαν το αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο, δημοσίευσε δήθεν φωτογραφίες ενός ”προϊστορικού καρχαρία” που ανακαλύφθηκε στο Πακιστάν, και πολλά άλλα.

Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι ΟΛΑ όσα διαβάζετε η ακούτε είναι αποκυήματα φαντασίας, πλασματικές ιστορίες και συνειδητά ψέματα. Υπάρχει ακόμα – παρά την κατάπτωση- σε ισχύ η ελάχιστη δημοσιογραφική δεοντολογία. Για… πολιτική δεοντολογία δεν παίρνω όρκο.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::