Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Εθνική Επέτειος πλέον η 23η Ιουλίου του 2015

Η 23η Ιουλίου είναι μια μέρα που έχει αρκετές ιστορικές επετείους και σημαντικότερη την 23/7/1974 , ημέρα αποκατάστασης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα και πρόσκλησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή να επιστρέψει από το Παρίσι στην Αθήνα και στην εξουσία.Υπάρχου και 2-3 άλλες σημαντικές :

Το 1821, στην Ελληνική Επανάσταση ,οι Έλληνες κατέλαβαν τη Μονεμβασιά. Οι Οθωμανοί στρατιώτες και πολίτες μεταφέρονται στις ακτές της Μικράς Ασίας.Το 1829, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Γουίλιαμ Όστιν Μπαρτ πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον «τυπογράφο», τον πρόδρομο της γραφομηχανής.Το 1903 η Ford Motor Company πούλησε το πρώτο της αυτοκίνητο. Και το 1952 , στην Αίγυπτο, ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Άρχισε η Εποχή Νάσερ.

Από φέτος, 23 Ιουλίου του 2015, έχουμε στην Ελλάδα μια νέα ιστορική επέτειο που ήδη καταγράφηκε : Ενεργοποιήθηκαν οι κάρτες σίτισης, το μέτρο της χρήσης «καρτών αλληλεγγύης» για αγορές από καταστήματα τροφίμων. 349.826 άτομα θα χρησιμοποιούν εφεξής «κάρτες αλληλεγγύης» για να φάνε. Το ελάχιστο ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι τα 70 ευρώ ενώ για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ και για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται 30 ευρώ, μέχρι του ποσού των 220 ευρώ για κάθε οικογένεια.

Αυτός που δεν θα το ξεχάσει ποτέ είναι ο «εθνικός, αθλητικός μας ήρωας» ο Νίκος Γκάλης αφού στις 23 Ιουλίου έχει τα γενέθλιά του. Θα το θυμάται και η οικογένεια και οι χιλιάδες θαυμαστές της πολυαγαπημένης μας Αλίκης Βουγιουκλάκη που έφυγε απ΄ τη ζωή 23 Ιουλίου.

Δεν ξέρω αν η ημερομηνία αυτή θα καταγραφεί στη μνήμη και των 349.826 νεοελλήνων που από τις 23 Ιουλίου θα έχουν φαγητό φιλανθρωπίας στο τραπέζι τους γιατί γι αυτούς, προς το παρόν, το πρόβλημά τους είναι το άδειο τραπέζι και το άδειο ψυγείο- ΑΝ στο σπίτι υπάρχει ψυγείο και ΑΝ θα «μπουν» στην λίστα επιδότησης ΔΕΗ για να μπορούν να πληρώνουν το ηλεκτρικό.

Όσο περνάει ο καιρός, όλοι αυτοί οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ Έλληνες, πολίτες της χώρας όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλλέα» θα συνειδητοποιούν τι τους έχει συμβεί οπότε, εκτός από την ευγνωμοσύνη στο Θεό, στην Παναγία, στη φιλανθρωπία απ’ όπου κι αν προέρχεται, θα νοιώθουν και το συναίσθημα της ιδιότητας του «επισήμως απόρου» που ζει επειδή «κάποιοι» - και μπράβο τους- φροντίζουν γι αυτό το πιάτο φαί.

Ζήτω η Ελλάς.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::