Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Και τι θα γίνει ΤΩΡΑ με τα Αρχεία της Βέρμαχτ που έχουμε στα χέρια μας;

Ανάλυση στο Dossier.gr : Ο πολιτικός που δημοσιοποίησε την Θεωρία της Αξιοποίησης Κώστας Ήσυχος, είναι πια σε… άλλο κόμμα

Τι έχει γίνει άραγε από το Μάρτιο που μας πέρασε ως φέτος, το καλοκαίρι της Μεγάλης Κρίσης και πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι οι πιθανοί «νέοι κυβερνήτες» της Ελλάδος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για τα Αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα του 1941-44 ; Μιλάμε για τα αρχεία του Γερμανικού Στρατού Κατοχής που βρίσκονταν χρόνια στη χώρα μας, «ανακαλύφθηκαν», έχουν ψηφιοποιηθεί, άρχισε η επεξεργασία τους και τότε μιλούσαμε για «Φαρμακερό βέλος στη φαρέτρα της Ελλάδας», για «Στοιχεία-χρυσάφι στα χέρια μας» για το θέμα των απαιτήσεών μας για αποζημιώσεις από τη Γερμανία» ;

Η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι οι Έλληνες ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για πρώτη φορά για το θέμα, μάθαινε δηλαδή το Μάρτιο του 2015 ότι τα αρχεία της Βέρμαχτ της περιόδου της Κατοχής, είχαν μόλις φτάσει στην Ελλάδα , με …μυστηριώδη τρόπο όπου είχε αρχίσει με αστραπιαίες ταχύτητες η ψηφιοποίηση ώστε σύντομα να αξιοποιηθούν.

Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε – και ορθώς- στο θέμα, ήταν ασφαλώς έργο του Κώστα Ήσυχου που είτε το αντιλήφθηκε μόνος του, είτε ενημερώθηκε από επαρκέστατο συνεργάτη του ότι … «εδώ έχουμε χρυσάφι στα χέρια μας για το θέμα των απαιτήσεών μας για αποζημιώσεις από τη Γερμανία ». Φυσικά ο κ. Ήσυχος , που ήδη βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ και στο πλευρό του Λαφαζάνη, προφανώς γνώριζε αλλά… επιμελώς «αμέλησε» να αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία της περιόδου της γερμανικής κατοχής βρίσκονταν στην Ελλάδα 9 χρόνια.

Το Μάρτιο, τελείωνε η ψηφιοποίηση των 162 μικροφίλμ , ο Ήσυχος ζητούσε επίσπευση των διαδικασιών ,το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκινούσε αναζήτηση ειδικών επιστημόνων που θα τεκμηρίωναν με ακλόνητα στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για Κατοχικές αποζημιώσεις από τους κατακτητές Γερμανούς.

Τι έγινε άραγε; Ποιοι είναι ενημερωμένοι; Υπήρχε κάποιο σχέδιο; Είχε ενημερωθεί λεπτομερώς η Βουλή και τα κόμματα ότι :

1. Το πολύτιμο αρχείο πάνω στο οποίο πολύτιμο αυτό υλικό πάνω στο οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί η χώρα μας για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες, το είχε αγοράσει το 2006 η ….Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ έναντι … 11.084 δολαρίων

2. Ενισχύεται το ελληνικό «οπλοστάσιο» για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν γνώριζαν –προφανώς- τι να κάνουν τις 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ , δίσταζαν ακόμη και να σκεφθούν ότι θα μπορούσαν να επιδιώξουν συγκεκριμένη αξιοποίηση, γι’ αυτό άλλωστε και τα αρχεία παρέμεναν στους… φοριαμούς περιμένοντας απλώς να χρησιμοποιηθούν για κάποιο…ντοκυμαντέρ!

3. Τα 162 μικροφίλμ 36 χιλιοστών διέθεταν– άγνωστο πως τα είχαν και από πότε οι Αμερικανοί- ( το καθένα) από 500 μέχρι και 3000 σελίδες απόρρητων, επίσημων, επιχειρησιακών εγγράφων από τον Γερμανικό Στρατό που αποδεικνύουν πολλά για τις θηριωδίες των ναζί εις βάρος των Ελλήνων.

4. Αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ επί Κώστα Καραμανλή και αποκαλύπτουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα. Και το συγκλονιστικ΄πιτερο:

5. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτονται σφαγές και εκτελέσεις αμάχων με αποφάσεις Γερμανών διοικητών σε περιοχές όπως τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, καταστροφές και βεβηλώσεις μνημείων, παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές και κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς επίσης και κινήσεις των γερμανικών στρατευμάτων, με στόχο να αντιμετωπιστούν ελληνικές ενέργειες σε βάρος τους ή στον δρόμο προς τη διαφυγή τους την περίοδο 1941-1944.

6. Στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η « Ελληνική Δημοκρατία» και φέρουν τη σφραγίδα της Βέρμαχτ και τις υπογραφές των ανώτατων αξιωματικών καταγράφεται με λεπτομέρεια το σχέδιο αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων μέσω Θεσσαλονίκης.

7. Τέλος, η πρώτη «εικόνα» από τα αρχεία ήταν ότι έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμα και σπίτια. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το ότι όλα τα έγγραφα είναι γραμμένα σε γερμανική "καθαρεύουσα" ένδειξη που φανερώνει την αξιοπιστία τους και το επίσημο του χαρακτήρα τους, καθώς είναι σαφές πως αποτελούσαν επίσημα κρατικά έγγραφα.

Με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ( Καμένος – Ήσυχος) εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα «χειριστούν» αυτά τα στοιχεία οι δυο πολιτικοί αλλά κυρίως, ο κ. Λαφαζάνης αφού όπως είχε δηλώσει ο σημερινός συνεργάτης του, τότε υπουργός κ. Ήσυχος : « Υπάρχει ένα ανεκπλήρωτο ηθικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό χρέος που είναι οι αποζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να καλέσω ιδιαίτερα τα γερμανικά πανεπιστήμια, τα γερμανικά ακαδημαϊκά ινστιτούτα, την γερμανική διανόηση αλλά και τον γερμανικό λαό να μας συνδράμει ώστε για να μπορούμε να λέμε όλοι οι λαοί της Ευρώπης αλλά ιδιαίτερα ο ελληνικός και ο γερμανικός λαός το «ποτέ ξανά». Έχει ιδιαίτερη σημασία να διαχυθεί άπλετο φως σε αθέατες πλευρές που αφορούν στις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, στη βεβήλωση και στη λεηλασία αρχαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών θησαυρών αλλά και στην κλοπή αυτών των θησαυρών που σήμερα βρίσκονται πιθανά σε ιδιωτικές συλλογές αλλά και σε κρατικά μουσεία διαφόρων χωρών».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::