Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ψηφίστε για την Ελλάδα. Όχι το πιο πλακαζίδικο σποτ.

Ευτυχώς για όσους – κουρασμένοι, «βαρεμένοι», αδιάφοροι, τσαντισμένοι με τα κόμματα που ψήφισαν και «αδιάβαστοι» για τι «τρέχει» και τι πρόκειται να μας συμβεί- έψαχναν για λίγη… πλάκα ακόμα και στις εκλογές, δυστυχώς για την πλειοψηφία που νοιώθει την κρισιμότητα των στιγμών και των επιλογών, τα «χιουμοριστικά» τηλεοπτικά σποτάκια κάποιων κομμάτων συνεχίζονται. Αρκετοί γελάνε, πολλοί άλλοι «τρολάρουν» τα σποτ στο διαδίκτυο , διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αναπαράγουν τα προεκλογικά σποτάκια, κυρίως του Καμένου και του Λαφαζάνη, αναζητούν παλιές εκπομπές και αφίσες του Βασίλη Λεβέντη και δημιουργούν «θέματα» γύρω από το «σημαντικό ερώτημα» του ποιο θα είναι το επόμενο σποτάκι με το οποίο -στην ουσία- θα …σπάσουνε πλάκα, υποβαθμίζοντας κι άλλο το πολιτικό «παιχνίδι» και το προεκλογικό κλίμα και φυσικά συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό.

Σε λίγο κάποιοι – προφανώς «επικοινωνιολόγοι του προεκλογικού μεροκάματου»- θα βαλθούν να μας πουν ότι οι εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων και ο αριθμός των βουλευτών θα «καθοριστεί ΚΑΙ από τα πλακατζίδικα σποτάκια, από τα διάφορα «κόλπα», από τη διαστρέβλωση του σήματος της εκπομπής του Θεοδωράκη, από τις θεατρικές μιμήσεις προσώπων και καταστάσεων.

Μια κυριολεκτικά δραματική κατάσταση, μια εξέλιξη σαφώς απότοκη του «νέου πνεύματος» που υποτίθεται ότι επικρατεί στα ΜΜΕ και που ισοπεδώνει τα πάντα προς χάριν μιας ωραίας «γκόμενας», ενός «εμπλουτισμένου» με βρισιές λεξιλογίου και μιας εξευτελιστικής φτήνιας.

Το χιούμορ μου αρέσει. Μεγάλωσα μέσα σ΄ αυτό ,ζώντας δίπλα σε υπέροχους ηθοποιούς και πηγαίους συγγραφείς λόγω κυρίως του πατέρα μου αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχοντας ζήσει όλες τις εξελίξεις του χιουμοριστικού λόγου και της χιουμοριστικής εικόνας που «υπηρετήθηκε» θαυμάσια από ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και ραδιοτηλεοπτικές προσωπικότητες απέκτησα την ικανότητα να καταλαβαίνω πότε το χιούμορ – που είναι ΔΥΣΚΟΛΟ πράγμα- μετατρέπεται σε απλή, πεζοδρομιακή κατά περίσταση πλάκα. Κι ‘ αυτό είναι πολύ ΕΥΚΟΛΟ.

Διασκεδάστε λοιπόν , γελάστε και συζητείστε την ευρηματικότητα κάποιων προεκλογικών σποτ που ξεφεύγουν από το «παλιό», το «κλασικό», το «γερασμένο», το «πολυφορεμένο», το «συμβιβασμένο» και κινούνται σε άλλες, πιο σύγχρονες, πιο προχωρημένες καταστάσεις. Αλλά προσέξτε την «αγοραία πλάκα». Τη «χοντράδα». Την ακρότητα. Τον εξευτελισμό πολιτικών προσώπων που δεν καταλαβαίνουν τι τους βάζουν να κάνουν και να λένε οι αδιάφοροι μυαλοπώληδες.

Μπορεί να σας κάνουν να χαμογελάτε. Αλλά – προς Θεού- ας μην σας «κάνουν» να ψηφίσετε το …καλύτερο σποτ. Θα έρθουν και άλλα. Πιο ακραία. Πιο χυδαία. Πιο «δεύτερα». Απομονώστε τα. Ξεχάστε τα. Και ψηφίστε για τον Έλληνα , για την Ελλάδα , ψάχνοντας να βρούμε τι μας αξίζει και τι δικαιούμεθα. Όχι τι μας κάνει να …χαζογελάμε.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::