Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ποιοί Έλληνες επιχειρηματίες εξαπατήθηκαν από Τούρκους αετονύχηδες;

To θέμα ήταν πολύ σοβαρό και σημαντικό αλλά ήταν και αποκλειστικό μιας πολύ γνωστής, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, ιστοσελίδας και του συναδέλφου Χρήστου Φράγκου. Δεν το «παρέλαβαν» άλλα ΜΜΕ για να το αναπαραγάγουν μέσα στο «χαμό» της προεκλογικής ειδησεογραφίας, παρ΄ όλα ταύτα, δημιούργησε θόρυβο και κινητικότητα στους «ειδικούς χώρους» και τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι οι πληροφορπιες ήταν ακριβείς. Γι αυτό και το επαναφέρω, μήπως με τον τρόπο αυτό, μάθουμε κάτι περισσότερο.

Ανέφερε στις γενικές του γραμμές το διαδικτυακό δημοσίευμα: «Μεγάλο παρατραπεζικό κύκλωμα που εξαπατούσε Έλληνες επιχειρηματίες υποσχόμενο δάνεια από την Τουρκία ερευνούν οι διωκτικές αρχές σε Ελλάδα και Τουρκία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τα μέχρι στοιχεία προκύπτει εμπλοκή στο κύκλωμα και εν ενεργεία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν – με τον όρο της ανωνυμίας – περιγράφουν τη λειτουργία του κυκλώματος, τα στάδια της απάτης και τα πρόσωπα που εμπλέκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία».

Τα σημαντικότερα στοιχεία είναι ότι « Όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές , Έλληνας μεσάζων του κυκλώματος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας συμβούλων, με προφίλ σε μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και παρουσιάζεται ως μετρ στις χρηματοδοτήσεις». Επίσης το ότι υπάρχει « έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη», η οποία μάλιστα « έχει καταλήξει ότι το κύκλωμα στην Τουρκία ακουμπάει πάνω και σε πολιτικό του κόμματος του Ερντογάν».

Φυσικά δεν περιμένει κανείς από εξαπατηθέντες Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούσαν να «εκμεταλλευτούν» μεθόδους οι οποίες κινούνταν στα όρια της παρανομίας να …ομολογήσουν τις πράξεις και τις προθέσεις τους, έστω κι αν τελικά βγήκαν χαμένοι.

Ωστόσο , αν και το θέμα «εξαφανίστηκε» εντελώς και δεν επανήλθε στη δημοσιότητα, η ενδεχόμενη ύπαρξη Τουρκικού «κυκλώματος» με κομματικές σχέσεις και επαφές και το οποίο αναμίγνυε στις «συνδιαλλαγές» μέχρι και …Αζέρους επενδυτές, έχει πράγματι προκαλέσει το …ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που σκέπτονται σοβαρά να προβούν σε κατηγορίες και αποκαλύψεις.

Ποιοι είναι λοιπόν οι Έλληνες επιχειρηματίες που εξαπατήθηκαν από «Τούρκους αετονύχηδες» σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σώσουν τις επιχειρήσεις τους 1. Ιδρύοντας εταιρία στην Τουρκία (με τουρκικό ΑΦΜ). 2. Παίρνοντας δάνειο από τουρκική τράπεζα σε τούρκικες λίρες και 3.Μεταφέροντας τα λεφτά στην Ελλάδα, μέσω ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ αγοράς προϊόντων από ελληνική εταιρία του «μεσάζοντα»;

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας; Ακόμα κι έτσι, έχει ενδιαφέρον.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::