Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Το «σύστημα» τιμωρεί τον άνεργο γιατί δεν έχει λεφτά για εισιτήριο

Το είδα και μ έπιασε η ψυχή μου. Κι αν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αληθές, αν ΤΙΠΟΤΕ δεν κρύβεται «πίσω απ΄ τις γραμμές», αν δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό» στοιχείο το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί, είμαστε ως κράτος και ως κοινωνία για να μας …κλαίνε οι ρέγκες! Ένας άνεργος λοιπόν από τη Θεσσαλονίκη , με κάρτα ανεργίας στο χέρι του, ο Βαγγέλης Κιτσώνης, μπήκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣ Θεσσαλονίκης. Τον «έπιασαν» δυο ελεγκτές και σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 , τον διαπόμπευσαν, τον εξύβρισαν και τον κράτησαν «αιχμάλωτο» για περισσότερες από τρεις στάσεις, μέσα στο λεωφορείο ενώ τους έλεγε ότι είναι άνεργος και τους έδειχνε την κάρτα ανεργίας.

Στην αστυνομία,, ο κ. Κιτσώνης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Κι εκείνοι, επειδή …προσεβλήθησαν προφανώς, του υπέβαλαν κι εκείνοι μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση . Υπέβαλαν μήνυση και σε ένα συνεπιβάτη του κ. Κιτσώνη , συνδικαλιστή ο οποίος πήρε το μέρος του άνεργου.

Υποτίθεται ότι και οι δυο μηνύσεις θα έπαιρναν το δρόμο για τα δικαστήρια. Ωστόσο, η μήνυση του ανέργου δεν εκδικάστηκε ποτέ, αντίθετα όμως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Και η συνέχεια; « Ένοχος κρίθηκε ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.»

Πολλοί βέβαια μπορούν να βρουν και να πουν πολλά. Εγώ ωστόσο, τις προάλλες, στην Ομόνοια, μπήκα σ΄ένα τρόλλει προς Πατήσια, «χτύπησα» το εισιτήριό μου στο μηχάνημα και στάθηκα εκεί, όρθιος γιατί ήταν γεμάτο. Άνθρωποι κατέβαιναν, άνθρωποι ανέβαιναν, κύριοι, κυρίες, νεαροί, νεαρές, μιλώντας στο κινητό ή ακούγοντας μουσική με ακουστικά, Έλληνες και ξένοι.

Έξη στάσεις μετά, κατέβηκα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ είχε «χτυπήσει» εισιτήριο στο μηχάνημα. Κάτι πάει στραβά στο σύστημα; Στο μυαλό των ελεγκτών; Των αστυνομικών; Των δικαστών; Των υπουργών; Υπάρχει άραγε μυαλό; Και τι να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο «σύστημα»;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::