Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μα σάς εκπλήττουν ακόμη των «φάουλ» των Γερμανών;

Ανακάλυψαν ένα ακόμη «φάουλ» της Γερμανίας προς την Ελλάδα οι συνάδελφοι στο newsbomb και το μεταφέρουν στην ελληνική δημοσιότητα, σχολιάζοντάς το. Καλά κάνουν, γι αυτό άλλωστε το «παίρνω» κι εγώ και το μεταφέρω, με τους δικούς μου σχολιασμούς για τους αναγνώστες του crashonline: «Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση» αναφέρει το γνωστό γνωμικό και οι Γερμανοί φαίνεται πως συμβαδίζουν απόλυτα με αυτό. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του γερμανικού ταχυδρομείου (www.efiliale.de), θέλησαν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικές κάρτες με σκοπό ο κόσμος να ανταλλάξει τις ευχές του τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

Σε μία από αυτές, αναγράφεται το μήνυμα «Καλά Χριστούγεννα» σε αρκετές γλώσσες του κόσμου. «Θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικά;», θα σκεφτεί κανείς... Για τους Γερμανούς «υπάρχουμε» αλλά... με λάθος τρόπο γραφής! Αντί να γράψουν την ευχή στην ελληνική γλώσσα, προτίμησαν να το κάνουν με greeklish, δηλαδή με λατινικό αλφάβητο.

Όπως θα δείτε και στην εικόνα στην παραπάνω gallery, οι «φίλοι» μας γράφουν «Kala Christougenna». Ίσως τελικά να μην έχουν ιδέα πως τα ελληνικά είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και πως αποτέλεσαν βάση, ώστε να δημιουργηθούν μετέπειτα άλλες».

Καλή δουλειά έκαναν οι συνάδελφοι αλλά μένω με τη μέγιστη απορία : «Ειλικρινά, περιμένατε κάτι διαφορετικό από τους Γερμανούς;»

Και είμαι τώρα υποχρεωμένος να θυμηθώ τις θηριωδίες και τις καταστροφές που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις επί γερμανικής κατοχής από τον σφετερισμό αρχαιολογικών θησαυρών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και από το αναγκαστικό δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Τρίτο Ράιχ.

Είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ ότι από το 1946-47 ζητάμε αποζημιώσεις και παίρνουμε τερατώδεις απαντήσεις αλλά και ότι σήμερα οι επανορθώσεις-αποζημιώσεις, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέρχονται σε 108,43 δισ. ευρώ, χωρίς τόκους. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία έχει ήδη «φτάσει» στα 54 δισ. Ευρώ. Πάλι χωρίς τόκους.

Αλλά και την ερώτηση του Δημήτρη Κυριαζίδη στη Βουλή με την αποκάλυψη ότι « η έκθεση της Ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για τον προσδιορισμό των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο έχει παραδοθεί και έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη». Τόσα Ολοκαυτώματα, τόσους νεκρούς, τέτοιες καταστροφές στους δρόμους και το σιδηρόδρομοι, τέτοια κλοπή θησαυρών αρχαιολογικών…. μέχρι τον καπνό και τις σταφίδες ,μας έκλεψαν, το «Kala Christougenna» μας κάνει να απορούμε; Πάλι καλά που το έβαλαν με δυο «νι» το Christougenna. Φαίνεται θα ανακάλυψαν το δεύτερο «νι» που …έχασε ο Βαρουφάκης.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::