Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Να μας ζήσει το ΔΝΤ «μας»

Σχολιασμός των γεγονότων στο Crashonline.gr

Ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «ασκεί πίεση» για να …θυσιαστούν οι συντάξεις των Ελλήνων στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους και της ελάφρυνσης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. Μια πραγματική βόμβα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΑΓΟΡΑ που δεν ξέρω αν είναι « απαίτηση του ΔΝΤ για εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και μάλιστα και στις κύριες συντάξεις» ή δικαιολογία για να μην πάθει περαιτέρω «στραπάτσο» η κυβέρνηση εν όψει της ψήφισης στη Βουλή και να έχει έτοιμη τη γνωστή πια δικαιολογία του τύπου « αυτά τα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι» ή του «και τι θέλετε να κάνουμε εμείς αφού αλλιώς θα μας τιμωρούσαν αυστηρά».

Και μη μου πει κανείς ότι πάντα βρίσκω κάτι για να κατηγορήσω την κυβέρνηση διότι συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο: Ψάχνω να βρω κάτι καλό, ψάχνω…. ψάχνω…. ψάχνω αλλά δεν βρίσκω ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ.

‘Όπως διαβάζω , « το ΔΝΤ επανέφερε στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό τη σκληρή απαίτηση να τεθεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις» κι αυτό γιατί δεν ικανοποιείται με τη δέσμευση για κατ ‘έτος μείωση της δημόσιας δαπάνης για συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ . «Αυτό δεν επαρκεί για να μη δημιουργούνται νέα χρέη στα ταμεία» επιμένει το Διεθνές Ταμείο, αποδεικνύοντας ότι όταν έχεις τέτοιους φίλους, δεν χρειάζεσαι εχθρούς!

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι το Ταμείο ασκεί πίεση ώστε να ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συντάξεις των Ελλήνων στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους και της ελάφρυνσης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και εμείς ως χώρα, ως κυβέρνηση και ως λαός το κουβεντιάζουμε; Δεχόμαστε να μπει στο τραπέζι των …διαπραγματεύσεων η καταστροφή όσης ζωής απέμεινε σε εκατομμύρια ήδη συνταξιούχων κι αυτών που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη; Και μας «τρομάζει» το επιχείρημα ότι το Ταμείο δεν δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης από αυτό, ακόμη και αν τελικά το θέμα τινάξει στον αέρα την επερχόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ; μα ξέρετε τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι όλοι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα είναι υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόζουν κάθε χρόνο τις συνταξιοδοτικές παροχές ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ, ανεξάρτητα αν πρόκειται στην ουσία για κοινωνικές παροχές επιβίωσης τις οποίες , η πλειοψηφία των σημερινών συνταξιούχων ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ , άλλο αν τα ταμεία δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον αυτά που πρέπει. Κι αν δεν μπορούν να εισπράξουν γιατί οι εργοδότες δεν πληρώνουν;

Μάγκες, κοιτάξτε καλά τι θα κάνετε. Διότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ντε και καλά «περήφανα γηρατειά». Συντηρούν τις οικογένειές τους, το έχετε μάθει αυτό;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::