Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μη γυρνάτε το κεφάλι από την άλλη πλευρά

                           Επισημάνσεις στο Crashonline - 13 Δεκεμβρίου 2015

Συγγνώμη που ρωτάω αλλά έχετε συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να γίνει απόψε το βράδυ στη Βουλή; Συναισθάνεστε τι πρόκειται να ψηφιστεί και μάλιστα με διαδικασίες- εξπρές από τους κυβερνητικούς βουλευτές; Ή μήπως, παραδομένοι στα σοβαρά, καθημερινά σας προβλήματα – όπως όλοι μας- δεν του έχετε δώσει την ανάλογη σημασία; Δεν θα ήταν αναγκαστικά προσβλητικό το να μην το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά επειδή προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες πολιτικές απάτες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα και , μέχρι στιγμής, «περνάει» μέσα στο γενικό χαμό που «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», είναι κάτι που χαρακτηρίζεται από τους απολύτως ειδικούς, αντικειμενικούς κριτές των «μέτρων» της κυβέρνησης διαδικασίες ως « μια από τις πιο θεαματικές πολιτικές πιρουέτες της κυβέρνησης», η οποία μάλιστα «αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή μέσα στο νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων και όπως όλα δείχνουν οι τελευταίες μνημονιακές εκκρεμότητες για το 2015».

Πρόκειται για τη μετατροπή των «διεθνών Κορακιών» σε ΘΕΣΜΟ παρακαλώ. Πρόκειται να ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ σε ξένα κερδοσκοπικά funds όλα τα δάνεια που εσείς, εμείς, όλοι μας αδυνατούμε να ξεπληρώσουμε παρά την προσπάθεια και τον αγώνα που κάνουμε και η αμέσως επόμενη διαδικασία παραπέμπει ΜΟΝΟ σε αμερικάνικες ταινίες αφού οι ξένοι κερδοσκόποι, αφού έχουν αγοράσει τα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές, θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας και αν ΔΕΝ το μπορέσουν, θα μας ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.

Μη γυρνάτε το κεφάλι από την άλλη. Θα γίνει. Και σας ενημερώνω ότι η «πρώτη γεύση» δόθηκε χθες, στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου – όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ- « υπουργοί και βουλευτές της συμπολίτευσης υπερασπίστηκαν δημόσια τις διατάξεις που ανοίγουν την κερκόπορτα στα distress funds προκειμένου να αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά ελληνικά δάνεια».

Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ; Συμπαθείτε τον Γιώργο Σταθάκη; Τον «αθωώνετε» από τις εις βάρος του κατηγορίες; Καλά κάνετε. Αλλά να ξέρετε ότι « ο υπουργός Οικονομίας, υποστήριξε ότι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην δευτερογενή αγορά δίνει «μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και διευρύνει το περιθώριο ευνοϊκής αναδιάρθρωσης των δανείων».

Τέλος θυμηθείτε ότι ο Σταθάκης καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ . Οι οποίοι τι έλεγαν προεκλογικά ως αντιπολιτευόμενοι; Αντί για εταιρίες , μιλούσαν για «αδηφάγα κοράκια των αγορών». Και καλή μας χώνεψη.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::