Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Αλήθεια, γιατί δεν συνεννοούνται μεταξύ τους;

         Σήμερα,Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015-----Στο crashonline

Ο φίλος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας κάτι που κι εγώ ο ίδιος θα θεωρούσα αυτονόητο, ατύχησε όπως θα ατυχούσε ο οποιοσδήποτε πρότεινε «Να συνεννοηθούν οι δύο υποψήφιοι και να αποφύγουμε το δεύτερο γύρο». Εδώ που τα λέμε, αυτό που πρότεινε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να το πρότειναν και όλοι όσοι έχουν λίγο «νιονιό», να συστήσουν δηλαδή μια πολιτική συνεννόηση μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία και την αντιπροεδρία του κόμματος. Να συναντηθούν, να συμφωνήσουν ότι δεν χρειάζεται νέα ψηφοφορία, να «μοιραστούν» τις δυο ηγετικές θέσεις και να τελειώσει από σήμερα, από αύριο έστω αυτή η διαδικασία.

Παράλληλα, η αναμονή ως τις 10 Ιανουαρίου δεν θα κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία που θα παραμένει με «προσωρινή ηγεσία» και δεν θα μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική σε μια κρίσιμη πολιτική στιγμή ενώ δεν αποκλείεται, το μεγάλο αυτό «μεσοδιάστημα» η συζήτηση και η «σπέκουλα» για το ποιος στηρίζει ποιον και γιατί, πιθανώς να «γεννήσει» έριδες και αντιπαραθέσεις καθώς και απόπειρες «υπονόμευσης» της ενότητας από «κύκλους» .

Η πρόταση του Βρούτση ακούγεται σωστή με γνώμονα ότι και η εντολή της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων είναι σαφής και καθαρή αλλά και το «εκλογικό σώμα» και ο εκλογικός μηχανισμός θα απέφευγαν μια νέα ταλαιπωρία, σαν κι αυτή της Κυριακής που δημιούργησε προβλήματα σε χιλιάδες μεγαλύτερους στην ηλικία ψηφοφόρους που χρειάστηκε να περιμένουν όρθιοι επί 2 και 3 ώρες αλλά εμπεριείχε και το ρίσκο «κάτι» να πάει στραβά και να δημιουργηθούν απρόβλεπτες εξελίξεις.

«Προτείνω να αποφύγουμε την επόμενη εκλογική διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια καλή και συμφέρουσα εξέλιξη για όλους» είπε ο βουλευτής σημειώνοντας πως η συγκρότηση της ΝΔ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα ώστε να μπει δυναμική στη μάχη της αντιπολίτευσης. Βέβαια ο κ. Βρούτσης εκτίμησε πως εάν τελικά υπάρξει δεύτερος γύρος ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο νικητής και η πρόβλεψη αυτή «αδυνάτισε» τη λογική της πρότασής του αφού έδειξε σαφή προτίμηση στον έναν απ΄ τους δυο.

Βέβαια ακούστηκε από κάποιες πλευρές ότι μια τέτοια περίπτωση μετεκλογικής «συναλλαγής» , ΔΕΝ προβλέπεται από το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και ότι το να αγνοήσουν ή να παρακάμψουν το καταστατικό δεν αποκλείεται να δημιουργούσε εντάσεις, ίσως και ενστάσεις. Δεν το γνωρίζω, ούτε ξέρω τι αναφέρει το καταστατικό. Ξέρω όμως ότι «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός»…

Άσε που χιλιάδες νεοδημοκράτες που θα χρειαστεί να ξαναπάνε να ψηφίσουν, μάλλον ευνοικά θα αντιμετώπιζαν τη συνεννόηση.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::