Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Φαυλότητα, επικινδυνότητα ή …Αλτσχάιμερ;

                                Άρθρο στο crashonline

Με μεγάλη χαρά, οι απανταχού Έλληνες έμαθαν ότι «Θα καταπλήξουμε την Παγκόσμια Οικονομία». Και μάλιστα από το στόμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια αυτό ήταν προφανώς πριν μάθει ότι οι Κρητικοί από το Ηράκλειο - που τον ψήφισαν μάλιστα-του ζητούν να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα που πήρε στο Ηράκλειο γιατί δεν τον θέλουν να τους εκπροσωπεί.

Πήγε λοιπόν στο χιονισμένο Νταβός, με την ιδιότητα του πρωθυπουργού που – σε κάποιο ποσοστό οφείλεται και στην ιδιότητά του ως βουλευτού Ηρακλείου- και κάποια στιγμή, κλήθηκε να απαντήσει σε ένα «καυτό» ερώτημα , στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Νταβός : «Σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις, τι μήνυμα θα τους στέλνατε;», τον ρώτησαν σε συνέντευξη που του πήραν οι δημοσιογράφοι του Bloomberg.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χαμογελαστός, με το πανάκριβο κοστούμι και το επώνυμο πουκάμισο, χαμογελαστός, χωρίς καν ΜΙΑ ρυτίδα ανησυχίας στο μέτωπό του, απληροφόρητος ίσως ή και αδιάφορος για όσα συνέβαιναν χτες στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη, στα Φάρσαλα και τα Τέμπη, στη Στυλίδα, στην Αχαία, την Ηλεία, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, στον Προμαχώνα και στην Αθήνα , με μπλόκα σε κομβικά σημεία της Εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία, απάντησε κάνοντας λόγο για …. πολύ καλά σημάδια από την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες και για μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση το 2015.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», σημείωσε και τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα».

Για την αξιολόγηση , εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη».

Και κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει όσα είπαν τις προάλλες Στουρνάρας και Βαρουφάκης αλλά το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής , διαβεβαίωνε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, και έλεγε πόσο προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα θετικό νεύμα ότι θα ολοκληρωθεί δίχως καθυστερήσεις η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα που θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Αν αυτό δεν είναι σύμπτωμα άκρας φαυλότητας και πολιτικής επικινδυνότητας, τότε πρόκειται για πρώιμη φάση Αλτσχάιμερ.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::