Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ανανέωση ναι – παθογένειες του παρελθόντος όχι

            Άρθρο στο crashonline, 7 Φεβρουαρίου 2016

Διάβασα ότι σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε κάποιου είδους «Δημόσια Πρόσκληση» προς τα στελέχη του «Ποταμιού» να συμπράξουν με τη ΝΔ. Στα λεγόμενά του μάλιστα, επικαλέστηκε δικές του εμπειρίες και «παραστάσεις» από τη θητεία του στον Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό (του οποίου υπήρξε στέλεχος πρώτης γραμμής και εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009) και τη μεταπήδησή του στη Νέα Δημοκρατία το 2012, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει - προερχόμενος εκ του Λα.Ο.Σ.- ως υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου με την στήριξη ΠαΣοΚ, Νέας Δημοκρατίας και Λα.Ο.Σ.

Τον Φεβρουάριο του 2012 διαγράφηκε από το Λα.Ο.Σ επειδή υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ» και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία και εκλέχτηκε βουλευτής λίγο αργότερα.

Οι εμπειρίες του αυτές τον οδήγησαν να υπονοήσει ότι η εν εξελίξει πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συντρίψει τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, γι αυτό και κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκεφτεί ενόψει του συνεδρίου του ότι την επόμενη εκλογική μάχη «πρέπει να τη δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ.κ. Τσίπρα και Καμένου». Με το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Γεωργιάδης επί της ουσίας προαναγγέλλει μια «γενναία ανανέωση της ΝΔ σε υποψηφίους», εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό προτίμησης.

Βεβαίως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «δεν εμπλέκεται σε παρασκηνιακές συμφωνίες με βουλευτές» αλλά σχολιάζοντας δημόσιες απόψεις από στελέχη του Ποταμιού για την ανάγκη συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «ειλικρινά εύχομαι στο συνέδριο του «Ποταμιού» αυτές οι απόψεις να γίνουν αντικείμενο σοβαρής συζήτησης».

Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα για τον απλό πολίτη – και τον δημοσιογράφο- αλλά και πολύ σοβαρά για να λέγονται χωρίς προτέρα συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη. Συνεπώς οι «γραμμές» αυτές αποτελούν «γραμμές» και του κ. Μητσοτάκη. Και επί του προκειμένου θα παρακαλούσα τον κ. Γεωργιάδη να μου επιτρέψει να σχολιάσω ότι ΠΡΙΝ απευθυνθούν προτάσεις σε στελέχη και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να «συμπράξουν» με τη Νέα Δημοκρατία, καλό θα ήταν να απευθυνθούν προκλήσεις και προτάσεις ΚΑΙ προς παλαιούς, παραδοσιακούς ψηφοφόρους και στελέχη της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνουν ενεργοί στη Νέα Δημοκρατία αλλά και διαβεβαιώσεις ότι η «γενναία ανανέωση» της Ν.Δ. σε υποψηφίους και ψηφοφόρους δεν σημαίνει και απομάκρυνση/ περιθωριοποίηση των παλαιών.

Διότι στην προσπάθεια ανανέωσης και εξεύρεσης νέων υποψηφίων και ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, κινδυνεύουν να χάσουν «δικά» τους στελέχη , υποψηφίους και ψηφοφόρους. Ήδη Νεοδημοκράτες δηλαδή.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::