Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Θάρθουν… δεν θάρθουν τα τανκς/τρακτέρ….

                             Crashonline- Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου

Επιλέγοντας τελικά τα … «χαρακώματα της πλατείας Συντάγματος» για τη…. συνάντησή τους με την κυβέρνηση και την Κοινωνία, οι αγρότες λένε : «Δεν θα πάμε στο Μαξίμου για να μας προσφέρουν τσάϊ και συμπάθεια». Η δήλωση του –γνωστού από παλαιότερα- εκπρόσωπου της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων Βαγγέλη Μπούτα έγινε ενώ οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές για το μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα.

Ερωτήματα: Θα γίνει η «κάθοδος των Μυρίων» τανκς/τρακτέρ;Θα βρεθεί μια ενδιάμεση λύση; Θα αλλάξουν οι «γραμμές» ; Θα βρεθεί κοινή συνισταμένη; ή θα πάμε τελικά σε τροχιά ρήξης, χωρίς ορατές προοπτικές υπέρβασης του αδιεξόδου;

Παρά τις διαρροές, φαίνεται ότι απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη παραμένει αγεφύρωτη. Κι όσο ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, απορρίπτει κάθε σκέψη για διάλογο από μηδενική βάση και διαμηνύει «ούτε ένα τρακτέρ στο Σύνταγμα», οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματα που έχουν θέσει. Και (http://www2.reporter.gr/) διεκδικούν:

Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ο ειδικός φόρος στο κρασί, να καθιερωθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο και να αποτραπεί η κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη τις τελευταίες ώρες, επιχειρούν να διευρύνουν το μέτωπο, σε διαδοχικές συναντήσεις με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην αγροτική κινητοποίηση. Οι εκπρόσωποί τους, ζήτησαν να επιτραπεί η συμβολική κάθοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, αίτημα που απορρίπτει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας με τη σειρά της, το αρνητικό μήνυμα που θα εκπέμψει αυτός ο συμβολισμός. Άλλωστε αύριο, είναι προγραμματισμένη στη Βουλή η συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά, στην οποία ο αρμόδιος υπουργός Ε. Αποστόλου αναμένεται να επαναλάβει την πρόσκληση για διάλογο.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ανησυχία το κύμα των κινητοποιήσεων, ενώ την ίδια στιγμή, οι επιτελείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχουν σημάνει συναγερμό, καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι-ειδικά της Επαρχίας- εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Γ. Κατρούγκαλου, «να βρίσκονται σε επαγρύπνηση». Κι όλα αυτά καθώς όλα δείχνουν ότι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών που ζητά ο πρωθυπουργός, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::