Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Η βρώμα και η αθλιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

                   Άρθρο στο crashonline, 16 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλωσα με ένα πατέρα ΑΕΚτζή και μια μητέρα Ολυμπιακιά. Αλλά οι γονείς μου χώρισαν πριν εγώ καλά-καλά καταλάβω τι θα πει ποδόσφαιρο. Και έμεινα με τη μάνα. Τον πατέρα τον έβλεπα «στη χάση και στη φέξη». Η μάνα μέχρι που με «διάβαζε» για το σχολείο. Λογικά, έγινα Ολυμπιακός. Αλλά με τη γκρίνια και τα παράπονα του πατέρα πήγα μαζί του στη Νέα Φιλαδέλφεια, γνώρισα και παίκτες, έγινα και λίγο…. ΑΕΚ. Έτσι λοιπόν, περιστασιακά φίλος της μπάλας που θλίβεται με την κατάντια του ποδοσφαίρου και πονάει γι αυτό, αλλά μπορώ να κάνω ένα σχόλιο γι αυτά που έγιναν στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακού, κυρίως με αφορμή την παραπομπή του διαιτητή Καλογερόπουλου από τον παρατηρητή που του έβαλε πολύ μικρό βαθμό. Βλακείες; Έντάξει…. Βλακείες…. Αλλά είναι και τρόπος ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Και θα μου πεις: Ασχολείσαι με το ντέρμπι και με το διαιτητή και με το Ελληνικό πρωτάθλημα και με το ποδόσφαιρο τώρα που έχουν έρθει πάνω-κάτω όλα στην κοινωνία μας και στη ζωή μας; Σωστό. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παρά μόνο για να «χαζεύεις» στην τηλεόραση κάποιο Σαββατοκύριακο. Το θέαμα είναι φτωχό , το παρασκήνιο πλούσιο και κανείς πια δεν τους αντιμετωπίζει σοβαρά.

Ωστόσο η μπάλα παραμένει νούμερο 1 . Γύρω από το ποδόσφαιρο και τις μεγάλες ομάδες, «παίζεται μεγάλο παιχνίδι». Ο κόσμος παρακολουθεί. Φανατίζεται. Ενδιαφέρεται. Ασχολείται. Παθιάζεται. Σε μιαν οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση, θα διαπιστώσεις ότι ουδείς έχει την οποιαδήποτε εκτίμηση στο πρωτάθλημα, στις ομάδες, στους παίκτες και στους παράγοντες, Έστω κι αν πρόκειται για μεγαλο- επενδυτές εκατομμυρίων. Το ποδόσφαιρο είναι «βρώμικο πράγμα» θα σου πουν ακόμα και οι πιο φανατικοί του φίλοι.

Αλλά αυτό δεν είναι η ουσία. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος τον «έσφαξε» στην κυριολεξία τον Ολυμπιακό. Κάποιος άλλος «έσφαξε» κάποιον άλλον την περασμένη εβδομάδα. Κάποιος τρίτος, έσφαξε άλλη ομάδα προ 15 ημερών. Γιατί; Εσύ ρε Καλογερόπουλε γιατί τόκανες; Για να αποκαταστήσεις τα… .κακώς; κείμενα; Ήταν πέναλτι; Ήσουν σίγουρος; Για τις αποβολές; Ήσουν σίγουρος; Έπρεπε να κάνεις; Ήθελες να κάνεις; ΄Επρεπε; Άξιζε τουλάχιστον τον κόπο; Και δεν υπονοώ ότι χρηματίστηκες. Καθόλου. Το ευχαριστήθηκες όμως ; Με τη διαιτησία σου «δημιούργησες» χιλιάδες εχθρούς που δεν θα σε «ξεχάσουν» ποτέ. Παραπέμπεσαι. Θα τιμωρηθείς. Ίσως και να μην ξαναδιαιτητεύσεις.. Και γιατί; Τι διάολο ρε φίλε, και τι έγινε που έχασε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ; Δεν παραμένει 15 βαθμούς μπροστά; Τι ακριβώς έκανες εσύ; Τι άλλαξες; Και ως τι…. ως ποιον θα σε θυμούνται;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::