Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Πάγκαλος: Ηλίθιοι είναι . Μπλέκουν οι ίδιοι τα πόδια τους στο χαλί, πέφτουν κάτω και τσακίζονται

                                    crashonline- 1 Μαρτίου 2016

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες και έχει περισσότερους εχθρούς απ΄ ότι φίλους αλλά οι φίλους του, πραγματικά εκτιμούν την ευστροφία, τις εμπειρίες , τη σωστή σύνδεση «ιδεατού» και «πραγματικού» και οι οποίοι του συγχωρούν τα όποια «στραβά» του και τις όποιες «στραβοτιμονιές» του κυρίως γιατί μέσα στην προβαλλόμενη δημόσια εικόνα του υπάρχει ΠΑΝΤΑ το στοιχεία της αυτογνωσίας και αλλά η αυτοκριτική.

Και πέστε μου: Σε πόσους άλλους – και σε ποιους- πολιτικούς «Πρώτη Γραμμής» έχετε διαπιστώσει να υπάρχουν όλα αυτά; Ανήκω – προφανώς- στους «φίλους» του. Παρακολουθώ τις ολίγες δημόσιες εμφανίσεις του, διαβάζω τα –ολίγα- άρθρα του και δεν ξεχνώ τις -=ελάχιστες ομολογουμένως- φορές που κουβεντιάσαμε και ΠΡΙΝ μπω στη Βουλή και την περίοδο που ήμουν βουλευτής.

Ιδιαίτερα εκτιμώ την τόλμη με την οποία χρησιμοποιεί ακόμη και πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς που απηχούν απόλυτα το περιεχόμενου του «ζητήματος» που συζητείται, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι μιλούν μ έναν «δειλό» καθωσπρεπισμό όταν –πιστεύω- ότι χρειάζεται μεγαλύτερη δυναμική, ακόμη και μέσα από τη χρησιμοποίηση οξέων χαρακτηρισμών. Μα αφού πρόκειται επί μέρες ολόκληρες, επί εβδομάδες να μιλάμε για τη «μαλακία» του τάδε ή του δείνα, τι αλήθεια χρειάζεται η υποκριτική ευγένεια;

Προσέξτε: Ο κ. Πάγκαλος μίλησε στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ fm και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις. Μερικά τα οποία είπε:

1. «Δεν είχαμε μέχρι τώρα τέτοια εξουσία, η οποία να είναι κατά του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού δημοκρατικού καθεστώτος και να αποτελείται από ανθρώπους φασιστικής, σταλινικής νοοτροπίας! Δεν είχαμε, είναι η πρώτη φορά που έχουμε! Αυτά τα παιδιά τόσα ξέρουν, τόσα λένε»

2. «Κοιτάχτε να δείτε τι ηλίθιοι είναι και πώς μπλέκουν οι ίδιοι τα πόδια τους στο χαλί, πέφτουν κάτω και τσακίζονται. Λοιπόν, αν θέλω να πάρω ένα δάνειο για να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορώ, γιατί πρέπει πρώτα να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και μετά να πάρω το δάνειο».

3. « Κυβερνιόμαστε από αναρχοαυτόνομους, οι οποίοι έχουν προκύψει από τα μεγάλα θέματα, κοινωνικά και οικογενειακά της μεγάλης πόλης και την δημιουργία ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, ένα νέου τύπου περιθώριο, και επίσης τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν πετύχει αυτά που ήθελαν ή δεν είχαν πετύχει τίποτα και ήθελαν κι άλλη εξουσία για να φάνε κι άλλα».

Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε και ψηφοφόρος του δεν είμαι αλλά τον «γουστάρω».

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::