Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Όλα «παίζονται» . Γιατί τα πιόνια, «κινούνται» κάτω απ΄ τη σκακιέρα.

16 Μαρτίου - Άρθρο στο crashonline

Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης, έχει «μπει για λίγο στο συρτάρι» η πολιτική όξυνση και τα περί «να φύγει αυτός αλλιώς φεύγω εγώ» με αφορμή την ανεξακρίβωτων προθέσεων φράση του κ. Μουζάλα ότι « Έπαιξαν βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι αλληλέγγυες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές και τους αλληλέγγυους που βοηθούν στην Ειδομένη και οργάνωσαν το πέρασμα των προσφύγων στη Μακεδονία", φράση που από το πουθενά, ξαναθύμισαν σε όλους την σοβαρότατη διένεξη Ελλάδος – Σκοπίων για την ονομασία του κράτους που προέκυψε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Γι αττό και σας παρακαλώ: Μη βιάζεστε. Μην προτρέχετε. Μην παρασύρεστε από δημοσιογραφικές «εξάρσεις» τηλεσχολιαστών. Μην πιστεύετε – έστω για 24-48 ώρες το «παρασκήνιο» και τις «διαρροές». Είναι βέβαιον ότι «κάτι παίζεται» αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τι ακριβώς. Διότι αν ο Μουζάλας αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια από αφηρημάδα, από επιπολαιότητα, από ανοησία, ας πάρει δυο μισθούς αποζημίωση κι ας πάει στο μαιευτήριο. Αν όμως ΔΕΝ το είπε τυχαία – κι αυτό ενισχύεται από την απουσία αντίδρασής του αφού είναι βέβαιο ότι μόλις το είπε, αν το είχε πει τυχαία θα έσπευδε να το διορθώσει- τότε «κάτι» υπάρχει.

"Έπαιξαν βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι αλληλέγγυες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές και τους αλληλέγγυους που βοηθούν στην Ειδομένη και οργάνωσαν το πέρασμα των προσφύγων στη Μακεδονία".

Δημοσιογραφικά το θέμα εμφανίζεται περίπου έτσι:

« Ο Μουζάλας μένει, ο Καμένος τα μαζεύει. Το παιχνίδι μπορεί να το αλλάξει η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη. Ανοίγουν κατά λάθος πολιτικά χαρτιά. Σε φάση εκτόνωσης μπαίνει η «κρίση Μουζάλα» μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να λάβει οριστικές αποφάσεις μετά τη σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Μαρτίου.

Αν και η Νέα Δημοκρατία και ο Πάνος Καμένος επιμένουν στην απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται διατεθειμένο να καλύψει πλήρως τον υπουργό, επωμιζόμενο το πολιτικό κόστος. Οι κινήσεις των κομμάτων αποκαλύπτουν από καιρό κυοφορούμενες πολιτικές διεργασίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε αλλαγή του κυβερνητικού μείγματος.

Ενδεικτική της βελτίωσης του κλίματος η δήλωση του Πάνου Καμένου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: H κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των ΑΝ.ΕΛ, αλλά δεν την έχει ο κ. Μουζάλας

Συνεπώς: Όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Όλα «παίζονται». Μην ξεχνάτε: Τα πιόνια «κινούνται» κάτω απ΄ τη σκακιέρα.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::