Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ασφαλιστές: Δεν πάτε ποτέ και σε κανένα «ατύχημα» ασφαλισμένου σας;

20 Μαρτίου - 'Άρθρο στο crashonline

Το διάβασα, το είδα δημοσιευμένο , το τσεκάρισα και διαπίστωσα ότι υπάρχουν «σχολιασμοί στελεχών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος» στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. ΜΕΤΑ, χαμογέλασα πικρά πριν…. βάλω τα γέλια.Τι λένε ; « Τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για υποβολή της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος μέσω smartphone, επεξεργάζεται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος». Πιο κάτω: «Το θέμα βρίσκεται ακόμα στην ανάπτυξή του και για να χρησιμοποιηθεί πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και τα δοκιμαστικά τεστ. Στόχος πάντως είναι μέσω των smartphones να διευκολυνθεί και να συντομευθεί η διαδικασία της φιλικής δήλωσης».

Εδώ πρέπει να πούμε ότι το έντυπο της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος που χρησιμοποιείται σήμερα από τους καταναλωτές σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, είναι ευρωπαϊκό έντυπο, με ενιαία μορφή σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπου αυτό χρησιμοποιείται και ότι τα πνευματικά δικαιώματα του εντύπου ανήκουν στην Ένωση Ευρωπαίων Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών .

Η συμπλήρωση του εντύπου από τους οδηγούς που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα μπορεί σήμερα να μην είναι απαραίτητη για την ένταξη μίας ζημίας στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού Ζημιών η ύπαρξή του όμως διευκολύνει σημαντικά μπλαμπλαμπλα… μπλαμπλαμπλα…

Λοιπόν: Τα «στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος» που τα λένε αυτά, είναι τόσο σοβαρά, τόσο καταρτισμένα και τόσο σίγουρα γι αυτά που λένε όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησής μας. Δεν πρέπει να έχουν βγει ΠΟΤΕ στο δρόμο, δεν πρέπει να έχουν πάει ΠΟΤΕ στο σημείο όπου έχει γίνει ένα ατύχημα, δεν πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ΠΟΤΕ, ούτε από απόσταση τη διαδικασία δημιουργίας μιας Φιλικής Δήλωσης. Όσα ξέρουν, τα ξέρουν από χαρτιά που διαβάζουν. Είναι όλοι καλά κλεισμένοι στα γραφεία τους θεωρώντας ότι ΕΚΕΙ είναι ο πραγματικός κόσμος.

Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κι αν συνεχίσουν να ΝΟΜΙΖΟΥΝ αντί να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και να θεωρούν ότι μια απόφαση, μια «οδηγία» ένα «χαρτί» που παίρνουν στα χέρια τους περιέχουν και την πραγματικότητα, τους διαβεβαιώνω ότι το μόνο που περιέχουν απλώς «καλές προθέσεις». Ως οδηγός που έπεσε θύμα αυτής της υποτιθέμενης λειτουργίας και διαδικασίας, τους διαβεβαιώνω ότι τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει κι ότι αν θέλουν να λένε ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, ας αρχίσουν να βγαίνουν στο δρόμο και να ειδοποιούνται όταν κάπου έχει γίνει ένα – μικρό έστω- ατύχημα και να σπεύδουν εκεί.

Δεν τους λέω ΤΙ θα δούν και ΤΙ θα ακούσουν. Ας το διαπιστώσουν μόνοι τους. Οδηγοί και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υποτίθεται ότι είναι «ασφαλισμένοι». Και όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται αλλά δέχονται κατάμουτρα κοροιδία.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::