Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ακούστηκε «γελοία» η πρόταση Μάρδα αλλά δεν ήταν

                             29 Μαρτίου - Άρθρο στο  crashonline

Φαινόταν, ακουγόταν και ήταν «ακραία» η σκέψη και η πρόταση του Δημήτρη Μάρδα για τους …. Πρόσφυγες/επενδυτές, μια πρόταση που αποτέλεσε αντικείμενο και του δικού μου σχολίου χθες. Φυσικά, στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, με τη σημερινή «απίθανη» κυβέρνηση, με την ευκολία που έχουμε όλοι αναπτύξει να κατεδαφίζουμε τα πάντα πριν καν ενημερωθούμε γιατί δεν πιστεύουμε τίποτε και κανέναν ( και με το δίκιο μας) η «κουβέντα» του υπουργού δημιούργησε ένα πραγματικό τσουνάμι κοροιδευτικών, σκωπτικών, μέχρι και υβριστικών σχολίων στο διαδίκτυο, όπου όλοι βρίσκουμε «καταφύγιο» στην ανωνυμία για να εκδηλώσουμε το θυμό, την οργή, την αντίρρηση, την αντίθεσή μας. Ιδίως σ αυτούς τους τραγικούς καιρούς που περνάμε.

Λυπάμαι αν κάποιοι απογοητεύτηκαν διαβάζοντας τα λίγα λόγια μου χθες αλλά δεν αλλάζω γνώμη. Τους έχω «σούρει» άλλωστε τόσα πολλά, επί τόσους μήνες του Μάρδα ( και των υπολοίπων Συριζαίων) που μόνο εκ των υστέρων ….φιλοκυβερνητικός δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ.

Ωστόσο, σήμερα, άκουσα τον Δημήτρη Μάρδα στην τηλεόραση και πείστηκα ότι η πρότασή του έχει μπορεί να ακούγεται περίπου «γελοία» και να δίνει τροφή μέχρι και για επιθεωρησιακά νούμερα αλλά στην ουσία, και ενδιαφέρον έχει και βάση συζήτησης.

Λοιπόν: Στο Google βρήκε η κυβέρνηση την εισήγηση, που αποκάλυψε ότι θα καταθέσει ο Δημήτρης Μάρδας, για τους επενδυτές-πρόσφυγες. «Μπείτε κι εσείς – είπε στο MEGA- για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες». Και διευκρίνισε: «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, υπάρχει αυτό το υποσύνολο των εύπορων προσφύγων. Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες», προσέθεσε. Και διευκρίνισε:

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ. Αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς», είπε. Και μετά, μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως δεν μετάνιωσε για τα όσα είπε σχετικά με τους πρόσφυγες-επενδυτές, παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε. « Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στον βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί». Τέρμα τα αστεία και οι κοροιδίες λοιπόν κι ας περιμένουμε έχοντας στο νού μας ότι ΕΑΝ μια πενταμελής οικογένεια από τη Συρία που είχε μια επιχείρηση και ένα σπίτι, έφυγε όπως-όπως, από το φόβο του πολέμου και του εμφύλιου, πληρώνοντας 20.000 δολάρια στους διακινητές, δεν σημαίνει ότι είναι φτωχή, κατατρεγμένη, ρακένδυτη, ξυπόλητη επειδή σ αυτή την κατάσταση ΕΦΤΑΣΕ στον Ελαιώνα. Και οι άνθρωποι αυτοί μπορεί –το αποκλείετε;- να ψάχνουν μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, έχοντας και σε μια τράπεζα του εξωτερικού κάποια χρήματα.

Όλοι οι Σύροι δεν ήταν φτωχοί και κατατρεγμένοι. Και στη Συρία, δεν υπήρχαν capital controls.

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::