Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κύριοι, η Ελλάδα ΔΕΝ θωρακίζεται από την οργή των Φυσικών Φαινομένων μέσω τηλεόρασης

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες, όπως οι σεισμολόγοι ( κυρίως) και οι γεωλόγοι, οι καθηγητές των Πανεπιστημίων που ασχολούνται με τα φυσικά φαινόμενα, οι ερευνητές και οι άλλοι συναφείς κλάδοι που έχουν ή δεν έχουν σχέση με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας δεν είναι τηλεοπτικοί σχολιαστές ώστε να βγαίνουν και να «ξεκατινιάζονται» στις τηλεοπτικές εκπομπές. Και μπορεί οι τηλεοπτικές εκπομπές να ενδιαφέρονται πρωτίστως με την «κόντρα» και με τον «καυγά» επιφανών ανθρώπων που είχαν ή έχουν  σχέση ΚΑΙ με την πολιτική αλλά οι απλοί Έλληνες πολίτες που πνίγονται στη Μάνδρα, καίγονται στο Μάτι ή καταπλακώνονται από τα ερείπια των σπιτιών τους όπου συμβαίνει σεισμός δεν ενδιαφέρονται ούτε για το ποιος πήρε τη θέση του άλλου, ούτε για το ποιος έχει περισσότερο δίκιο απ΄ τον άλλον, ούτε για το ποιος εκτοξεύει τις «σοβαρότερες» καταγγελίες για τους υπόλοιπους.

Ενδιαφέρεται για τη ζωή του και για την περιουσία του. Δεν θέλει να πνίγονται όλα, άνθρωποι, ζώα, δρόμοι, χωράφια, σπίτια στα λασπόνερα, δεν θέλει να καίγονται άνθρωποι, ολόκληρες περιοχές, δάση, σπίτια από τις ανεξέλεγκτες φωτιές, δεν θέλει να πλακώνεται απ΄το σπίτι του ή το σπίτι του διπλανού ή του παραδιπλανού του που καταρρέουν λόγω παλαιότητας, σαθρότητας του εδάφους και κακοτεχνιών όταν γίνονται σεισμοί.  Και την Πολιτεία, τηνη όποια κυβέρνηση, την όποια πολιτική ηγεσία δεν την ενδιαφέρει ( ή δεν θάπρεπε να την ενδιαφέρει) ποιος απ΄ολους τους ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ειδικούς «ξεκατινιάζεται» πειστικότερα στην τηλεόραση ΑΦΟΥ έχει συμβεί μια καταστροφή.

Μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω ΑΦΟΥ όμως καθηγητάδες, ερευνητάδες, σεισμο- ειδικοί, γεω-ειδικοί έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι, έχουν συνεργαστεί και έχουν καταλήξει σε σοβαρά συμπεράσματα έτσι ώστε  1. να ενημερώσουν έγκαιρα και υπεύθυνα την Πολιτική Ηγεσία και 2. να δώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών και τα επιστημονικά  πορίσματα όπου δει. Μόνον έτσι μπορεί μια κυβέρνηση να δουλέψει αποτελεσματικά. Όχι βλέποντας τηλεόραση με τους  «υπεύθυνους» να τσακώνονται ( και μάλιστα όταν έχουν και πολιτικές διαφορές).

Η τραγική στην κυριολεξία εικόνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά με δυο γνωστούς περί τα «σεισμολογικά» καθηγητές αλλά και λόγω επανειλημμένων περιστάσεων τηλεσχολιαστές που αλληλοδιαψεύδονται και τελικά «τα ρίχνουν» σε κάποιον άλλον, αποδεικνύει περίτρανα ότι «δεν γνωρίζει η δεξιά μας τι ποιεί η αριστερά μας». Και ο τίτλος ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ότι «Άγριος καυγάς μεταξύ των δύο σεισμολόγων έγινε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, με αφορμή τις καταγγελίες του Τσελέντη εναντίον του ΟΑΣΠ» εντελώς λανθασμένος. Διότι μόνον ο ένας είναι σεισμολόγος.

Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, απλώς θυμόμαστε τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον εκπληκτικό του στίχο «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». 

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::