Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κορωναιός: Πόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία!

Η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς ο κορωναιός άρχισε να «δείχνει τα δόντια του» κι εδώ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, αλλάζοντας με ταχείς ρυθμούς τα «νούμερα» που δείχνουν την «πρόοδο» του ιού και την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Σκληρά μέτρα. Αδιανόητα μέχρι πριν από ένα-δυο μήνες. Και μέτρα που πρέπει απαραιτήτως να εφαρμοστούν, από τοπ Κράτος, από τις Υπηρεσίες και –κυρίως- από το λαό.

Και για να μην σας κουράσω αναφέροντας και απαριθμώντας τις χώρες σ΄ όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τον ίδιο εχθρό, τις ίδιες – και μεγαλύτερες- απειλές, τις ίδιες – και σκληρότερες- καταστάσεις, θέλω απλώς να αναφέρω μερικά συγκριτικά στοιχεία και για την «γείτονα»  Τουρκία που μέχρι χθες, Παρασκευή 13 Μαρτίου, ανακοίνωνε ΕΝΑ μόνο κρούσμα.

Μια τεράστια χώρα με 80 εκατομμύρια κατοίκους  αλλά  και ένας Αλλάχ μόνο γνωρίζει με πόσους ακόμα προερχόμενους από γειτονικές χώρες οι οποίοι «διαβιούν» περίπου λαθραία ως πρόσφυγες, μετανάστες, πολιτικά διωκόμενοι, παράνομοι, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν  θα’ θελε πολύ να τους πετάξει όλους στη θάλασσα αλλά τους χρησιμοποιεί με το χειρότερο, εκβιαστικό  τρόπο ως μοχλούς απόσπασης οικονομικής «βοήθειας» από την Ευρωπαική Ένωση, είχε μέχρι τις 13 Μαρτίου ΜΟΝΟ ΕΝΑ κρούσμα κορωναιού.

Με ποιες χώρες συνορεύει προς Ανατολάς η Τουρκία; Αρχικά με το Ιράν που «μετράει» ήδη 500 νεκρούς  και  3.500 κρούσματα. Στη συνέχεια  με το Ιράκ , την Συρία, την Αρμενία ( που επίσης συνορεύει με το Ιράν) τη Γεωργία και τη Βουλγαρία. Η Τουρκία είναι «γεμάτη πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πολλοί από τους οποίους έχουν «σταλεί» στον  Έβρο από τις Τουρκικές αρχές με την υπόσχεση  ότι θα περάσουν στην Ελλάδα κι από ‘κει, θα διοχετευτούν στην «Ευρώπη». Θα ήταν λογικό να σκεφτεί κανείς ότι από αυτή τη μίξη  εκατομμυρίων ταλαιπωρημένων, φτωχών, τραυματιών από τους πολέμους, άρρωστων πιθανότατα  ανθρώπων από 8 χώρες ( «έχουμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που θα σας τους στείλουμε» δεν είχε πει ο ίδιος ο Ερντογάν;) έχει προκύψει μόνον ΕΝΑ κρούσμα; ( Άντε δυο, άντε τρία, άντε τέσσερα όπως δείχνουν κάποιες «διαρροές» πληροφοριών).

Αυτή λοιπόν  η αδίστακτη χώρα που μας απειλεί κι εμάς και όλη την Ευρώπη, θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι  δεν έχει κρούσματα, παρά τα 3,5 εκατομμύρια προσφύγων αλλά και τα τεράστια νούμερα τουριστών ( και από την Ιταλία και από την Ισπανία) που έχουν επισκεφτεί, την Κωνσταντινούπολη κυρίως τους τελευταίους δυο μήνες. Και εμείς στην Ελλάδα- που σκεφτόμαστε πολύ την ισχυρή πιθανότητα να βγει ο Ερντογάν αύριο μεθαύριο και λέγοντάς μας ότι οι φορείς του ιού και οι πάσχοντες εντός της Τουρκίας είναι 500 ή 800 και όχι 3-4, να μας απειλήσει ότι  θα μας τους «στείλει πεσκέσι» στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη- πόσο διαφορετικοί είμαστε;

Να σας πω:  Όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου, θετική στον κορωνοϊό είναι η σύζυγος του Στέλιου Πέτσα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο  κ. Πέτσας, ως φιλότιμος, αξιοπρεπής και υπεύθυνος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενημέρωσε ευθαρσώς  πως η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία της και σε καραντίνα ενώ ο ίδιος που εξετάστηκε επίσης βρέθηκε αρνητικός. Και ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από απόσταση.

Τόσο διαφορετικοί είμαστε. Αλλά ΤΟΣΟ πολύ.

Άρθρο  στο reporter.gr

 
        
 
©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::