Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Υπάρχει τελικά «Big Brother” στον κόσμο;

Συνωμοσία . Συνωμοσιολόγος. Ίντριγκα. Ιντριγκαδόρος. Βαθύ Κράτος. Παραφιλολογία. Fake News.  Ραδιουργία. Υπόγειες  Διαδικασίες. Βυζαντινισμός. Πολυπλοκότητα  διακυβέρνησης.  Δολοπλοκία. Μηχανορραφία. Πλεκτάνη. Λέξεις γνωστές. Διαδικασίες πολύ παλαιάς κοπής και  σύγχρονης μεταφοράς . Λέξεις που γεννούν φόβο, ανησυχία, δυσπιστία, μπέρδεμα του νου, αμφισβήτηση. Γκρέμισμα συμβόλων, ειδώλων, πεποιθήσεων. Ακόμα και της ίδιας της Ιστορίας.

Μ αυτές τις έννοιες κυβερνήθηκαν και καταστράφηκαν  χώρες. Εξαπατήθηκαν λαοί.  Κάηκαν στην πυρά μεγάλοι επιστήμονες. Δολοφονήθηκαν ηγέτες. Βασανίστηκαν άνθρωποι. Επί αιώνες. Και στις σημερινές μας εποχές; Τις πιο σύγχρονες;

 Τεχνικές πειθούς με πονηρούς σκοπούς.  Για την απόκτηση εξουσίας. Για τον προσπορισμό υλικών ανταμοιβών. Για  παρ΄ αξίαν «άνοδο» και «εξέλιξη». Για την καταστροφή αντιπάλων. Για ισχύ, χρήμα, εξουσία, εκδίκηση.

Και σήμερα, υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά πλέον, όλα υπό τον έλεγχο του «Μεγάλου Αδελφού». Της «υπέρτατης δύναμης». Της οντότητας που όλα τα ξέρει, όλα τα ακούει, όλα τα μαθαίνει , όλα τα παρακολουθεί και προχωρά «στα σίγουρα». Προς επίτευξη σκοπού. Και τις δυνατότητές παρέχει η ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Παλαιότερα παραδείγματα: Η προσσελήνωση του Απόλλων 11. Η Δολοφονία του Κένεντι. Οι Δίδυμοι Πύργοι. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα : Ο covid19. Υπήρχε; Υπάρχει; Κατασκευάστηκε;  Από ποιον; Γιατί;  Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί κάθε φορά που το έχω κάνει στην καριέρα μου, κατέληξα σε αδιέξοδο και αισθάνθηκα αδύναμος. Αλλά παρακολουθήστε μια συλλογιστική:

Το δίκτυο 5G είναι η επόμενη γενιά δικτύου στην κινητή τηλεφωνία που υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες και νέες δυνατότητες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το 5G θα είναι μία εξέλιξη των σημερινών δικτύων 4G και σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τη μεταφορά ακόμη πιο μεγάλων ποσοτήτων data, αλλά και τη διασύνδεση εκατομμυρίων συσκευών μέσω του Internet.

Με τη μετάβαση σε νέα τεχνολογία δικτύωσης, μερικές γνώριμες θεωρίες συνωμοσίας και τρόμου κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Ίσως έχετε διαβάσει κι εσείς σχόλια όπως, «Το 5G προκαλεί καρκίνο», «Η τεχνολογία mmWave δημιουργεί όγκους στον εγκέφαλο» και «τα smartphones είναι σαν φούρνοι μικροκυμάτων για το σώμα μας».

Μύθοι ή πραγματικότητα; Λίγο απ΄το ένα, λίγο απ΄το άλλο. Όπως διαβάζω στο popaganda.gr- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, «Μπορεί το 5G να προκαλέσει όγκους στον εγκέφαλο ή στειρότητα; Τα σενάρια είναι πολλά, ποια από αυτά όμως, είναι αλήθεια και ποια απλώς ιστορίες τρόμου; Πολλοί από αυτούς τους  «μύθους»  σχετικά με την ακτινοβολία των πύργων μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας, εξακολουθούν να είναι ίδιοι από τότε που είχαμε 2G. Πολλοί ανησυχούν λανθασμένα για τους κινδύνους ακόμη πιο γρήγορων τεχνολογιών όπως το 5G.

Η ακτινοβολία σάς κάνει πιθανώς να σκέφτεστε τους κινδύνους των χημικών αποβλήτων και τις πυρηνικές βόμβες. Αν και αυτό έχει κάποια βάση, υπάρχουν και πολύ ασφαλείς μορφές ακτινοβολίας. Στην πραγματικότητα, «κολυμπάμε» συνεχώς σε ακτινοβολία υποβάθρου, όπως οι κοσμικές ακτίνες από τον ήλιο.

Επειδή είμαι . εδώ και πολλά χρόνια, χρήστης ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας – κυρίως λόγω της δουλειάς μου-  το έχω  «ψάξει» λίγο το θέμα, χωρίς να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα ενώ γιατροί με τους οποίους μίλησα, δεν μπόρεσαν να μού εξηγήσουν επαρκώς τις θεωρίες, καταλήγοντας - οι περισσότεροι- στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα. Όπως και στη χρήση τέτοιων συσκευών».

Το βέβαιο είναι ότι «Θεωρίες Συνωμοσίας» εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Το ίδιο όμως συνεχίζει να κυκλοφορεί και η Υψηλή Τεχνολογία, οι εξελίξεις της οποίας έχουν – στην κυριολεξία- αλλάξει  τη μορφή του κόσμου. Το τελευταίο ωστόσο που διάβασα, μέσα στην «καραντίνα» ήταν , στα τέλη Απριλίου στο  TOVIMA.gr, ένα δημοσίευμα  με πηγή ένα άλλο  δημοσίευμα του theguardian.com5G, με τίτλο : « Κορωναϊός και 5G: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας».

Το κείμενο λέει: «Τον γύρο του κόσμου έκανε στα τέλη Μαρτίου ένα ηχητικό αρχείο στο οποίο ένας άνδρας, που συστηνόταν ως πρώην στέλεχος μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ισχυριζόταν ότι η πανδημία του κοροναϊού αποτελεί συγκάλυψη μιας διεθνούς συνωμοσίας για την εγκατάσταση κεραιών 5G, τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω εμβολίων και εντέλει την καταστροφή της ανθρώπινης κοινωνίας όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Guardian, η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό ανήκει σε έναν ευαγγελιστή ιεροκήρυκα από το Λούτον, τον Jonathan James, ο οποίος κηρύττει σε εκκλησίες του Bedfordshire και ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει σε εκατομμύρια ανθρώπους την άποψη ότι ο Covid-19 είναι μια ψεύτικη ασθένεια που εφευρέθηκε για να καλύψει τις επιπτώσεις του 5G.

“Δεν πρόκειται για βιολογικό πόλεμο, αλλά για την αντίδραση των σωμάτων μας στην ραδιοσυχνότητα και την ακτινοβολία”, δήλωσε ο James στα 38 λεπτά της ηχογράφησης, ισχυριζόμενος ότι η αύξηση των νεκρών σε όλο τον κόσμο προέκυπτε από τη δηλητηρίαση των ανθρώπινων κυττάρων από τις νέες τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας. “Χρησιμοποιούν τον κοροναϊό για να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη συχνότητα 5G”.

Ένοχος και ο… Μπιλ Γκέιτς

Το  μήνυμα  του James υποστήριζε ότι ο Μπιλ Γκέιτς εμπλέκεται σε μια συνωμοσία για την παραγωγή εμβολίων για τον κοροναϊό που θα περιέχουν τσιπ ηλεκτρονικών υπολογιστών για τον εντοπισμό των πολιτών, κίνηση που σύμφωνα με τον ίδιο θα οδηγούσε τελικά στην καταστροφή της κοινωνίας μας.

“Δεν είναι ο κοροναϊός που σκοτώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρα, κατηγορηματικά και αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένο ότι οι ραδιοσυχνότητες στις οποίες εκτίθενται οι άνθρωποι είναι αυτές που τους σκοτώνουν”, είπε στο κοινό του, χωρίς φυσικά να διαθέτει την παραμικρή απόδειξη. “Ο Θεός με ευλόγησε με την ικανότητα να συνδέσω τα κομμάτια της πληροφορίας που συμπληρώνουν το παζλ και το κάνουν να βγάζει νόημα”.

Τι απαντά η εταιρεία

Πηγές από τη Vodafone δήλωσαν στον Guardian ότι αν και ο James έχει πράγματι εργαστεί για την εταιρεία, είχε προσληφθεί σε μια θέση πωλήσεων το 2014, σε μια εποχή που το 5G δεν αποτελούσε προτεραιότητα για την εταιρεία – και σίγουρα δεν ανήκε στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του. Επιπλέον, ο James έμεινε στην εταιρεία για λιγότερο από έναν χρόνο.

Πολλές από τις ομάδες της εκστρατείας κατά του 5G αναφέρονται ασταμάτητα στην υποτιθέμενη λογοκρισία που υφίσταται ένας “πρώην επικεφαλής της Vodafone”, ως βασικό επιχείρημα υπέρ των πεποιθήσεών τους, με το ηχητικό να έχει ξεφύγει από τα σύνορα της Βρετανίας και να έχει φτάσει  στις ΗΠΑ και τη Νιγηρία. Οι διεθνείς επιτηρητές της ακτινοβολίας έχουν κρίνει το 5G ως ασφαλές, ενώ το NHS έχει παρακαλέσει το κοινό να σταματήσει να διαμοιράζει τέτοιου είδους υλικό.

Τι δήλωσε ο ίδιος

Ο ιεροκήρυκας δήλωσε ότι “έχω σοκαριστεί απίστευτα που ένα σχετικά προσωπικό μήνυμα σε μια μικρή κοινότητα έγινε viral και μοιράστηκε μέσα από τόσα κοινωνικά δίκτυα”.

“Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούσα να δαιμονοποιήσω, να ενοχοποιήσω ή να εμπλέξω οποιαδήποτε εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τις επιχειρηματικές της κινήσεις ή να απορρίψω την επόμενη γενιά τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας. Αν γνώριζα ότι το ηχητικό μου θα έφτανε σε ένα ευρύτερο κοινό, θα φρόντιζα να θέσω τις σκέψεις μου εντός ενός ευρύτερου πλαισίου, να είμαι πιο συγκεκριμένος, να αναφέρομαι σε πηγές και να μην είμαι τόσο τολμηρός. Προσπαθούσα απλώς να κάνω μια περίληψη της αλήθειας που αντιλαμβανόμουν ότι κρυβόταν πίσω από αυτή την παράξενη πανδημία, προκειμένου να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της κοινότητάς μου.”

Τέλος της ιστορίας μου. Αν συνεχίσω, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουμε όλοι σε αδιέξοδο. Κι αν ρωτήσουμε το γιατρό μας, θα μας πει: ««πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα».

(εφημερίδα «Μακελειό)
 
        
 
©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::