Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τραμπ, κορωναιός, θεωρίες συνωμοσίες και Λάνθιμος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες- αλλά κι ο κόσμος ολόκληρος-  παρακολουθεί , τουλάχιστον με ενδιαφέρον, από το πρωί της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου, το περιπετειώδες σήριαλ με την προσβολή του προέδρου Τραμπ ( και τής συζύγου του) από κορωναιό . Αφού ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκαν και οι δυο θετικοί στον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τραμπ παραδέχτηκε τελικά ότι «υπάρχει», αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος λαμβάνει την πειραματική θεραπεία της Regeneron.

Αφού ο Αμερικανός πρόεδρος εισήχθη – και νοσηλεύεται-  στο στρατιωτικό νοσοκομείο WalterReed, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους η μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο το οποίο σε ελάχιστες ώρες «κατασκευάστηκε» μια υπερπολυτελής «Προεδρική» σουίτα που θα τη ζήλευε και το ξενοδοχείο WaldorfAstoria , όταν ήταν στις δόξες του.

Και τα κάθε λογής Μ.Μ.Ε. στην Αμερική και την Ευρώπη και παντού φρύαξαν στην κυριολεξία, προβάλλοντας κάθε λογής «ειδησεογραφία» και δημιουργώντας δεκάδες σενάρια, αναλύσεις και -κυρίως- συνωμοσιολογίας. Βούτυρο στο ψωμί τους. Οι μισοί αντι-Τραμπικοί , «θάβουν» ήδη τον Τραμπ, οι άλλοι μισοί μιλούν για «προεδρική απάτη» που σκοπεύει να αναδείξει το πόσο «δυνατός» είναι ο πρόεδρος ώστε το ζήτημα να παρουσιαστεί ως νίκη του προέδρου ενώ οι φιλο-Τραμπικοί υιοθετούν το δεύτερο σενάριο που θέλει τον Τραμπ κάτι σαν Σούπερμαν , να γίνεται καλά λόγω της ισχυρής του κράσης και του «μυστικού» φαρμάκου που τού χορηγήθηκε και που σύντομα, θα διανεμηθεί (θα πωληθεί μάλλον) σε όλους τους πάσχοντες Αμερικανούς αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος δέχτηκε να το εμπιστευτεί και να γίνει κάποιου είδους «πειραματόζωου». Κι όλα αυτά τα σενάρια, σίγουρα κάποιος  Ταραντίνο ή κάποιος Σκορτσέζε ή ακόμη και ο ΚλιντΊστγουντ, θα τα προετοιμάζει για ΤΗΝ ταινία του 2021.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και σίγουρα περιμέναμε κάποια «χοντρά» πυροτεχνήματα από την πλευρά του Τραμπ για να μπορέσει να καλύψει τις μονάδες που τον χωρίζουν από τον Μπαιντεν. Αλλά όχι και σε τέτοιο μέγεθος. Μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπος. Αλλά ΑΝ μαθευτεί – όλα μαθεύονται κάποια στιγμή, ιδίως στις ΗΠΑ- κάποιο τέτοιο σενάριο και οι Αμερικάνοι το έχουν «χάψει» και έχουν ψηφίσει τον Τραμπ, η μικρότερη ζημιά που θα τού έχει γίνει θα είναι να μάθει όλος ο κόσμος ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πράγματι άρρωστος, ότι ήταν

-          ο πρώτος και ο μόνος στον οποίο χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο,

-           ότι νοσηλεύτηκε σε υπερπολυτελή σουίτα που κατασκευάστηκε ειδικά γι αυτόν,

-          ότι μέσα από εκεί έβγαζε βιντεοσκοπημένες – ή και ζωντανές- ανακοινώσεις προτρέποντας τους Αμερικανούς να φοράνε μάσκες,

-          ότι παραδέχτηκε αυτό που επί μήνες αρνιόταν, ότι δηλαδή ο ιός ΥΠΗΡΧΕ και

-          ότι θεραπεύτηκε σαν από θαύμα για να «ξανασώσει» τον Αμερικανικό λαό.

Στο μεταξύ οι Αμερικανοί νοσούν, νοσηλεύονται, διασωληνώνονται και πεθαίνουν κατά χιλιάδες χωρίς το Κράτος να τούς προσφέρει ούτε το 1/100 της φροντίδας που προσέφερε στον Τραμπ. Και για τους επιζώντες, το «εμβόλιο» που θεράπευσε τον ισχυρής κράσης Πρόεδρο, θα κυκλοφορήσει ευρέως και θα τιμάται 100 δολάρια η δόση.

Εδώ που τα λέμε, σκέφτομαι να αρχίσω να γράφω εγώ το σενάριο της ταινίας, να προλάβω τον Σκορτσέζε , να προσλάβω τον ‘ΑλεκΜπόλντουιν για πρωταγωνιστή και να το δώσω στο Λάνθιμο ώστε να σκίσουμε στα επόμενα ‘Όσκαρ, όποτε κι αν γίνουν αυτά. 

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::