Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ανησυχίες για νέα κρούσματα ντόπινγκ
Σοβαρότατες ανησυχίες ότι θα αποκαλυφθούν και αρκετές άλλες περιπτώσεις ντοπαρισμένων Ελλήνων αθλητών σε διάφορα αθλήματα (θετικών δειγμάτων με παράνομες ουσίες σε πρόσφατους ελέγχους αντιντόπινγκ κοντρόλ) διατύπωναν χθες παράγοντες Ομοσπονδιών και σημαντικοί και τιμημένοι Ολυμπιονίκες , ενώ η υπόθεση του θετικού δείγματος του πρωταθλητή της κολύμβησης ( το όνομά του αν και έχει δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα ΔΕΝ αποκαλύπτεται επισήμως) ερευνάται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σιμιτζόγλου.
 
Οι ανησυχίες αυτές εντείνονται και από την πληροφορία εφημερίδας της Πάτρας ότι «Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εντόπισε 51.000 σκευάσματα αναβολικών χαπιών σε ένα φαρμακείο της Πάτρας.»
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «τα σκευάσματα αυτά έχουν προωθηθεί σε άγνωστη κατεύθυνση» ενώ η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ερευνά, αν το φαρμακείο όντως τα χορήγησε ή αν κάλυψε άλλη «πηγή» χορήγησης αυτής της πρωτοφανούς ποσότητας.
 
Πολύ έγκυρες πηγές στην Αθήνα – γνώστες της κατάστασης και των στοιχείων καθώς και διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες - σχολίαζαν χθες το απόγευμα ότι «όπου να ‘ναι θα «σκάσουν» κι άλλες περιπτώσεις» και ότι η υπόθεση έχει μεγάλες διαστάσεις που «καλό θα ήταν να μην συγκαλυφθούν, αν θέλουμε να πολεμήσουμε αποφασιστικά τη μάστιγα των αναβολικών».
 
Τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του Ελληνα κολυμβητή, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος. Η εντολή που πήρε ο εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου ήταν να εξετάσει μάρτυρες και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου να καταλήξει σύντομα σε συγκεκριμένο συμπέρασμα. Κι αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σιμιτζόγλου έχει «ανοιχτό πεδίο δράσης» και σε αθλητές/ προπονητές άλλων αθλημάτων αλλά και ευρήματα όλων των ελέγχων αντιντόπινγκ των τελευταίων μηνών.
 
Στο μεταξύ, ο «κατηγορούμενος» κολυμβητής – που κινδυνεύει να του αφαιρεθούν όλα τα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και να «εξαφανιστεί» στην κυριολεξία από το αγωνιστικό προσκήνιο, ζήτησε την εξέταση του β' δείγματος από τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε από το ΕΣΚΑΝ στις 6 Μαρτίου.
 
Το άνοιγμα του β' δείγματος θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 19 Μαΐου, στα εργαστήρια του ΟΑΚΑ, παρουσία του ίδιου του αθλητή ή πληρεξούσιου δικηγόρου του.
 
Εφόσον το αποτέλεσμα της εξέτασης του δεύτερου δείγματος επαληθεύσει τα ευρήματα του πρώτου, θα κινηθούν από την ΚΟΕ οι διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς για την τιμωρία του αθλητή.
 
Μέχρι τότε, δεν πρόκειται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το όνομά του ή την ουσία η οποία ανιχνεύθηκε.
 
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης , αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στον εισαγγελέα τόσο ο ίδιος ο πρωταθλητής, όσο και ο προπονητής του.
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::