Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Πολιτικές προεκτάσεις στις υποθέσεις ντόπινγκ
Συμπτώματα κωλυσιεργίας για το ντόπινγκ
Ομοσπονδία Κολύμβησης : Μας στοχοποίησαν
Ομοσπονδία Άρσεως Βαρών : Δεν παραιτούμαστε.
 
Σε νέα κατεύθυνση επιχειρείται να στραφούν οι έρευνες για διαλεύκανση των περιπτώσεων ντόπινγκ στην Άρση Βαρών και την Κολύμβηση καθώς η υπόθεση αρχίζει και αποκτά πολιτικές προεκτάσεις.
 
Τη στιγμή που η φιλοΠΑΣΟΚική διοίκηση της Άρσης Βαρών αγνοεί τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και αρνείται να παραιτηθεί και ο – επίσης φιλοΠΑΣΟΚικός -πρόεδρος της κολύμβησης μιλά για «δολιοφθορά» και «προσπάθεια να μας …κοντύνουν», παρατηρούνται ενδείξεις κωλυσιεργίας στην ανακριτική διαδικασία και τις εξετάσεις μαρτύρων.
 
Από σήμερα, ο εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου θα πρέπει εμφανώς να εντείνει τις προσπάθειές του για να φτάσει σε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα στην προκαταρκτική του εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος για την υπόθεση ντόπινγκ κορυφαίου Ελληνα κολυμβητή.
 
Κι αυτό τη στιγμή που ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος άφησε με δηλώσεις του υπόνοιες για… δολιοφθορά στο οικοδόμημα της ελληνικής κολύμβησης.
 
Μιλώντας κατά την τελετή έναρξης του 77ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πτολεμαίδα, ο κ. Διαθεσόπουλος δήλωσε : «Μεγαλώσαμε πολύ. Ψηλώσαμε πολύ. Κάποιοι θέλουν να μας κοντύνουν», σε μια προφανή απόπειρα να στρέψει –ενδεχομένως- την κατεύθυνση της εισαγγελικής εξέτασης προς άλλη κατεύθυνση.
 
«Ίσως η ελληνική κολύμβηση πλήττεται στοχοποιημένα. Πιστεύω πως η υπόθεση θα τελειώσει αίσια.» δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος τη στιγμή κατά την οποία συγκλίνουν οι πληροφορίες ότι έχει αρχίσει και εμφανίζεται κάποια «κόπωση» και μια μορφή «κωλυσιεργίας» στις ανακρίσεις.
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές και αθλητικές πηγές, η ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας πηγαίνει «από αναβολή σε αναβολή» καθώς οι αρμόδιοι / υπεύθυνοι «παίρνουν συνέχεια προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους».
 
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών αρνήθηκε να παραιτηθεί –όπως ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης - και τον αγνόησε, αναπέμποντας το θέμα στη Διεθνή Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών για να πάρει τις αποφάσεις. Και παράλληλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας όρισε πρόωρες εκλογές για τις 28 Ιουνίου, δεδομένου ότι έτσι όπως εμφανίζεται η κατάσταση, ελέγχει την πλειοψηφία των σωματείων και μπορεί να επανεκλεγεί.
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::